A black midi beleszállt Ed Sheeranbe

2020.01.13. 11:49, Gaines

blackmidi_1.jpg

Méghozzá egészen szürreális módon.

A black midi, akik a kurrens gitárzenei színtér egyik leginkább körülrajongott brit együttese, és akik tavaly megjárták a Dürer Kertet, pár nappal ezelőtt töltöttek fel a SoundCloudra egy ded sheeran (ed sheeran send) part 1 címet viselő szerzeményt, melyben alaposan beszólnak Ed Sheerannek, aki a kurrens popzenei színtér egyik legsikeresebb sztárja, és aki tavaly megjárta a Szigetet. A zenekar ugyan gyorsan leszedte a számot, de az élelmes rajongók megörökítették, és feltették a YouTube-ra, úgyhogy mi sem maradunk le a több mint öt percre rúgó diss trekkről.

A bizarr szám egyrészt maximálisan beleillik a black miditől megismert, avantgárdot és zajongó improvizációkat, váratlan váltásokat felvonultató zenei egyvelegbe, másrészt az utolsó percig kell várni, hogy a Britney Spears-hangmintával megbolondított kakofóniából és a zagyvalék szövegfolyamból előlépjen Sheeran főszereplőként. „Ed Sheeran szar. Eladtad magad, te rőthajú pöcsfej! A zenéd kaki. Hidd el nekem, öregem, nincs szükségünk rád” – osztja ki a sztárt a zenekar dobosa, Morgan Simpson, majd még gúnyolódik egy sort a fehér pólós-farmeres-akusztikus gitáros-loop pedálos megjelenésén.

A szám előzménye a brit grime szcénában keresendő, ahol az elmúlt napokban többször is egymásnak esett a műfaj keresztapja, Wiley, valamint a mainstreambe is berobbant Stormzy. A beef onnan indult, hogy Stormzy Wiley Flow címmel csinált egy Wiley előtt tisztelgő dalt, amit Wiley nem vett jó néven, és egy Twitteres csörtében elkezdte ócsárolni Stormzyt, majd január 6-án kiadott egy disst, az Eediyat Skengman (Stormzy Send)-et, melyben többek közt felrója Stormzynak az Ed Sheerannel való kollaborációját. „Téged sosem érdekelt a grime, csak felhasználtad / Rosszabb vagy még Ednél is a felvizezett zenéddel” – ment neki. Nem késett a válasz sem, Stormzy gyors egymásutánban két számmal reagált, a Disappointedot követte a Still Disappointed, amiben egyebek mellett azzal vádolja Wiley-t, hogy életveszélyes helyzetbe sodorta a saját anyját. Úgy tűnik tehát, hogy ebbe a tusakodásba szállt be a black midi – hogy poénból-e, vagy anarchizmusból, az nézőpont kérdése. A SoundCloud-dal leírásában amúgy szerepelt egy „új album: 250120” kitétel is, ami arra engedne következtetni, hogy jövő szombaton érkezik a debüt Schlagenheim folytatása, érdemes lesz nyitva tartani a szemünket.

https://recorder.blog.hu/2020/01/13/a_black_midi_beleszallt_ed_sheeranbe
A black midi beleszállt Ed Sheeranbe
süti beállítások módosítása