Ed Sheeran megírta az első lemezét, aminél nem érdekelte, hogy szeretni fogják-e az emberek

2023.03.01. 13:27, srecorder

ed-sheeran-subtract-alt-2000x1270-1.jpg

Május 5-én jelenik meg Ed Sheeran új lemeze, amin tíz évig dolgozott, hogy aztán kidobja minden dalát, és újrakezdje az egészet a Taylor Swift lemezeiről is ismert National-gitárossal, Aaron Dessnerrel. A szimplán csak mínuszjelnek (-) nevezett albumot Sheeran tavalyi évének traumatikus magánéleti események inspirálták.

Tíz éve dolgozott Ed Sheeran „a tökéletes akusztikus albumon”, és több száz (!) dalt megírt és felvett hozzá, de 2022 februárjában félretette az összeset és újrakezdte a munkát. Egy hónap leforgása alatt ugyanis a feje tetejére állt az élete: meghalt egy nagyon közeli barátja, a karrierje elindításában kulcsszerepet játszó Jamal Edwards, a terhes feleségét olyan daganattal diagnosztizálták, amit csak a szülés után lehetett elkezdeni kezelni, neki pedig a bíróságon kellett bebizonyítania, hogy nem plagizálta leghíresebb slágerét, a Shape of You-t. Az énekes-dalszerzőn úrrá lett a szorongás és a depresszió, „úgy éreztem, hogy fuldoklom, fejem a víz alatt, miközben felfelé nézek, de nem tudok feljutni a levegőre”.

MOST SZIDJÁK VAGY DICSÉRIK ED SHEERANT?

Ezek után úgy gondolta, hogy nem lenne hiteles, ha az évek során felgyűlt anyagot adná ki, ezért félretette a korábbi munkáit, és bevetette magát egy hónapra a stúdióba a National gitáros-dalszerzőjével, akit közös barátjukon, Taylor Swiften keresztül ismert meg (Dessnerrel készültek az énekesnő 2020-as sikerlemezei, a folklore és az evermore). „Most először nem próbálok olyan albumot készíteni, amit szeretni fognak az emberek, hanem pusztán kiadok valamit, ami őszintén és pontosan tükrözi, hogy hol tartok most az életemben” – mondta Sheeran, aki több mint 30 dalból válogatta ki végül a lemezre kerülő 14 számot. „Ez az én naplóbejegyzésem a múlt év februárjáról, és arról, hogy hogyan próbálok értelmet csiholni belőle. Ez a Subtract.”

ed_sheeran2.jpg

Az Ed Sheeran énekes-dalszerző gyökereit felidéző, erősen akusztikusan hangvételű lemez május 5-én jön ki az Atlanticnál, és a kivonás műveletéről elnevezett - lesz az utolsó a matekos albumainak sorában. A borítója pedig ez lett:

ed-sheeran-subtract-album-artwork-2000x2000-1.jpg

MI TESZ SZTÁRRÁ EGY MAI SZTÁRT?

fotók: Annie Leibovitz

https://recorder.blog.hu/2023/03/01/ed_sheeran_megirta_az_elso_lemezet_aminel_nem_erdekelte_hogy_szeretni_fogjak-e_az_emberek
Ed Sheeran megírta az első lemezét, aminél nem érdekelte, hogy szeretni fogják-e az emberek
süti beállítások módosítása