Itt a Hangfoglaló Program – Már négy bejelentett magyar előadó az Eurosonicon!

2019.11.08. 10:30, trecorder

rec077_esns_live_2020.jpg
A
hollandiai ESNS showcase fesztivál Európában az egyik legrangosabb könnyűzenei esemény, amelyen Magyarország évek óta előadói és szakmai delegációval is képviselteti magát. A jövő évi line up első két körben bejelentett fellépői között már négy hazai produkció szerepel, a Harmed, a The Devil’s Trade, a The Bluebay Foxes és a The Qualitons már biztosan ott lesz januárban Groningenben!

2019 volt a második olyan év, amikor Magyarország meg tudta tartani a rekordszámú négyzenekaros jelenlétet az Eurosonicon, és az októberi bejelentéseket követően egyértelmű, hogy a tendencia idén is folytatódik. A tavalyi év további sikerének számított, hogy 26 magyar delegált vehetett részt a fesztiválon és az azt kísérő szakmai konferencián a Hangfoglaló Program nemzetközi pályázatának jóvoltából.

A jövő évre vonatkozó, nemzetközi piacra lépést segítő előadói és szakmai pályázatok október végén kiírásra kerültek. A három pályázat elsősorban a könnyű-, jazz- és világzenei előadók nemzetközi jelenlétét segíti, illetve magyar menedzserek és szakmai szereplők – köztük kiemelten az idén már második alkalommal ifjú menedzserek – nemzetközi showcase-eken való részvételét támogatja. A piacnyitás iránt érdeklődők november 25-én éjfélig tudják benyújtani pályázataikat az NKA felületén.

A jövő évi Eurosonic legizgalmasabb eseménye a Music Moves Europe Talent Awards díjátadó gála, ahol 13 év után újra magyar jelöltet köszönthetünk: a Harmed a metal színteret reprezentáló Loud kategória nomináltja. A szakmai elismerést közönségszavazás is kíséri, november 15-ig lehet leadni a voksokat a MMETA oldalán.

cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2019/11/08/itt_a_hangfoglalo_program_mar_negy_bejelentett_magyar_eloado_az_eurosonicon
Itt a Hangfoglaló Program – Már négy bejelentett magyar előadó az Eurosonicon!
süti beállítások módosítása