Itt a Hangfoglaló Program – újabb átütő magyar siker a nemzetközi zenei piacon: a Harmed a Music Moves Europe Talent Awards jelöltjei között!

2019.09.21. 09:30, Recorder.hu

harmed_650.jpg

A Reeperbahn Festivalon az ESNS (Eurosonic Festival Noorderslag) stábja nyilvánosságra hozta a 2020-as Music Moves Europe Talent Awards jelöltjeit. A díjat minden évben a holland showcase fesztiválon adják át a kortárs európai zenei életet meghatározó, friss produkcióknak. A Harmed jelölésével 13 év után ismét magyar zenekar került a rangos nemzetközi díj nomináltjai közé – tessék szavazni rájuk!

A bejelentés értelmében a Harmed a Music Moves Europe Talent Awards Loud kategóriájának jelöltje a Beast In Black nevű finn formáció mellett, aminek szintén magyar a basszusgitárosa. Legutóbb magyar zenekarok közül a Heaven Street Seven kapott hasonló figyelmet, amikor 2006-ban a MIDEM és az MTV Europe Border Breakers Award díjának European Breakthrough Award nevű különdíját nyerték el. Ennek a programnak jogutódja a Music Moves Europe Talent Awards, amelyet idén adtak át először az Eurosonicon. A díj célja, hogy olyan produkciókat ismerjen el, akik kurrens és aktív szereplői az európai könnyűzenei életnek, munkásságuk színvonala pedig méltó Európa kulturális örökségéhez.

„A MMETA célja ünnepelni azokat a friss és feltörekvő európai könnyűzenei produkciókat, amelyek nemcsak Európában, hanem azon túl is a szó szoros értelmében vett nemzetközi áttörés előtt állnak, és akik számára már csak egyetlen lökés hiányzik a karrierjük felíveléséhez. A jelölteket a korábbi European Border Breaker Charts szereplői, az European Talent Exchange Programme (ETEP) eredményei, valamint az európai exportirodák biztosítják. Emellett pedig néhány további szakmai összefogásból életre hívott partner – fesztiválok, klubok, kiadók szakszervezetei – is jogosult javaslatokat tenni” – foglalta össze a kezdeményezés szándékát a Music Moves Europe Talent Awards alapítása kapcsán Bali Dávid, a HOTS – Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda vezetője.

A Harmed a hazai rock-metal szcéna egyik legnagyobb figyelmet kapó produkciója. Megalakulásuktól kezdődően jelen vannak a nemzetközi színtéren, miután 2017 júniusában debütált a 605 című daluk az amerikai New Noise felületén. A hirtelen fókuszba kerülő Harmedet gyakorlatilag azonnal leigazolta az amerikai Victory Records (A Day To Remember, Emmure) sublabele, a Famined Records, a zenekar terjesztője így a Sony lett. Az eddigi egyetlen, From Day One címet viselő kislemez is erős indítást tudhat maga mögött, hiszen megjelenésekor az amerikai iTunes 72., a brit iTunes 9. és a magyar iTunes 1. helyén nyitott a rock chartokon. A lemez nemzetközi online premierje a Metal Injectionön volt, ahol az idei Eurosonic-fellépő Apey & the Pea is bemutathatta a Black November videóját.

„Örülünk a jelölésnek, ennek segítségével biztosan nagyobb figyelmet tudunk generálni a zenekar életének következő fejezeteihez. Mindig jó érzés új térség felé nyitni, új embereket megismerni és olyanoknak játszani, akik még nem hallották a zenénket. Izgatottak vagyunk!” – nyilatkozta a bejelentéssel kapcsolatban Tóth Gábor, a zenekar gitárosa.

A Harmed sikerének titka az erőteljes streamingjelenlét, amit jól példáz, hogy 2018-ban 72 ezer hallgatótól összesen 193 ezer egyéni Spotify-lejátszást tudhatnak magukénak. Mindez többek között annak is köszönhető, hogy a zenekar dalai – első magyar zenekarként – bekerültek az oldal kurátorok által összeállított olyan playlistjeibe, mint a New Blood vagy az Extreme Metal Workout, a Harmed Jester című kislemeze pedig a Deezer Metal: New Releases listáján debütált.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program a zenekar első európai és magyarországi, az Apey & The Pea-vel és SONYA-val közös turnéját is segítette. Ennek köszönhetően a Harmed az elmúlt másfél évben 18 európai országban léphetett fel klubkoncerteken és fesztiválokon, ők lettek az első magyar zenekar, amelyik lehetőséget kapott bemutatkozni a brit Tech-Festen, emellett pedig olyan előadókkal koncertezhettek együtt, mint a Meshuggah, a Whitechapel, az Adept, a Bury Tomorrow és a Caliban. A zenekar bemutatkozó nagylemeze 2020-ra várható, és jövő tavasszal is többhetes Európa-turnéra indulnak majd.

A Music Moves Europe Talent Awards díjait, köztük a közönségszavazás Public Choice kampányának díját is 2020. január 17-én az Eurosonic Festivalon megrendezett ünnepségen adják át.

A HARMED oldala a Music Moves Europe Talent Awards közönségszavazásán: https://musicmoveseuropetalentawards.eu/artist/harmed

A Jester videoklipje:

A cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2019/09/21/itt_a_hangfoglalo_program_ujabb_atuto_magyar_siker_a_nemzetkozi_zenei_piacon_a_harmed_a_music_moves_
Itt a Hangfoglaló Program – újabb átütő magyar siker a nemzetközi zenei piacon: a Harmed a Music Moves Europe Talent Awards jelöltjei között!
süti beállítások módosítása