Elhunyt Gallai Péter, a Piramis és a Bikini billentyűse

2019.09.16. 16:30, Gaines

gallai.jpg

A billentyűs-énekes-dalszerző 65 éves korában, hétfőre virradóra halt meg – jelentette be a Piramis a zenekar hivatalos Facebook-oldalán.

„Szomorúan tudatjuk mindenkivel, hogy Gallai Péter ma éjszaka álmában elhunyt. Péter a Piramis zenekar billentyűse, énekese, szerzője, a zenekar örökös tagja. Döbbenten és mély megrendüléssel fogadtuk a hírt, osztozunk családja fájdalmában” – olvasható a Facebook-bejegyzésben.

Gallai 1974-ben végzett a Konzervatóriumban, de már 1971-ben megalapította első zenekarát. A Nautilus nevű együttesben kezdett zenélni, egy koncertjük után hívták el az alakulófélben lévő Piramis zenekarba, mely első aktív korszakában, 1974 és 1982 között hét lemezt adott ki. Gallai olyan slágerek születésénél működött közre, mint a Szabadnak születtem, a Mikor megszülettem, vagy a Más helyen keress, és ő szerezte a Szállj fel magasra zenéjét.

A Piramis feloszlása után rövid ideig a Bergendy tagja lett, majd 1985-ben csatlakozott a Bikinihez, ahol 17 évig, 2002-ig billentyűzött, játéka és vokálozása a zenekar 13 lemezén hallható. Játszott a Vágó István-féle Favágókban, több énekesnek írt dalokat és lemezeket, valamint Fábri Péterrel együtt írták az 1992-ben, Operettszínházban bemutatott Kolumbusz című rockoperát. A Piramissal 1992-ben és 2006-ban is visszatért néhány koncertre, majd 2009-től újra rendszeresen koncerteztek; ezen kívül az RS9 Stúdiószínház házi szerzője volt, zenei betéteket írt nekik.

A Piramis szombaton a Várkert Bazárban ad koncertet, amelyen megemlékeznek majd Gallai Péterről.

Az alábbi dalok szerzője vagy társszerzője volt Gallai Péter:

a Kolumbusz első felvonása:

https://recorder.blog.hu/2019/09/16/elhunyt_gallai_peter_a_piramis_es_bikini_billentyuse
Elhunyt Gallai Péter, a Piramis és a Bikini billentyűse
süti beállítások módosítása