Először csaptak össze Magyarország zenekritikus youtuberei, mutatjuk a legjobbak videóit

2019.09.10. 14:30, Recorder.hu

youtuber_full_650.jpg

Élőzéssel és eredményhirdetéssel zárult a Hear Hungary és a Sony Music idén első alkalommal meghirdetett közös tehetségkutatója, melynek győztese a magyar MTV online felületein is bemutatkozhat influencerként. A zenecsatorna kiemelt partnerként vett részt a rendhagyó videós versenyben, amely célul tűzte ki, hogy évről-évre megtalálja a YouTube legjobb, új, hazai zenekritikusait. 

A beküldött 23 kisfilm alapján öt youtuber (Szabó Mózes, Petrányi Levente, Fábián Réka, Voltárniszt Ferenc, Rex) került a verseny döntőjébe a közönségszavazatok által, valamint öt youtubert (Plesa Tamás, YoviK, Endrédi János, Ábrahám Róbert és KWPEP) a zsűri juttatott tovább. A tíz döntős versenyzőnek Mark Ronson Late Night Feelings vagy a Bring Me The Horizon amo című albumáról kellett bemutatót tartani élőben a magyar MTV-t üzemeltető Viacom budapesti székházában. A zsűriben többek között Réz András esztéta és Paul Street youtuber is helyet foglalt.

Az indulók közül végül Endrédi János bizonyult a legígéretesebb tehetségnek, aki amellett, hogy értékes nyereményekkel lett gazdagabb, arra is lehetőséget kap, hogy a magyar MTV online felületein influencerként bemutatkozzon. A második helyen Kósa Bence, a harmadikon pedig Voltárniszt Ferenc végzett.

MIÉRT JÓ ZENEI YOUTUBERNEK LENNI? ÉS MIÉRT JÓ NÉZNI ŐKET?

A verseny szervezőinek – akik a Recorder kérdésére megerősítették, hogy az STRM Zenei Youtuber Tehetségkutatót az idei sikerre alapozva 2020-ban is megrendezik – kiindulópontja, hogy a zenei szaklapok és online magazinok mellett a YouTube-on is el kell indítani a szakmai párbeszédet, amely segíti az előadókat abban, hogy alkotásaik eljussanak a fiatalokhoz, a rajongóknak pedig tartalmas és szórakoztató tájékoztatást ad az újdonságokról.  

Endrédi János Tyler, The Creator IGOR című lemezéről beszélt a pályázatra beküldött nevezésében:

Ahogyan KWPEP aka Kósa Bence is:

Endrédi János élőben a döntőben:

Kósa Bence élőben a döntőben:

Eredményhirdetés és a zsűrielnök eszmefuttatása:

És végül Endrédi János legújabb videója Lil Nas X új EP-jéről, amit már nyertesként készített:

Az STRM Hungary YouTube-csatornáján meg lehet nézni az összes pályázatot és döntős felvételt.

A RECORDER KRITIKÁJA MARK RONSON 2019-ES LEMEZÉRŐL.

RECORDER-PROFÜL A BRING ME THE HORIZON 2019-ES LEMEZÉRŐL.

RECORDER-PROFÜL TYLER, THE CREATOR 2019-ES LEMEZÉRŐL

https://recorder.blog.hu/2019/09/10/eloszor_csaptak_ossze_magyarorszag_zenekritikus_youtuberei_mutatjuk_a_legjobbak_videoit
Először csaptak össze Magyarország zenekritikus youtuberei, mutatjuk a legjobbak videóit
süti beállítások módosítása