Rajzolt black metal zenekar érkezik a héten induló Fekete Zajra

2019.08.13. 11:38, Gaines

belzebubs2.jpg

Most pénteken veszi kezdetét az idei Fekete Zaj, négy napon át, négy színpadon több mint 85 zenekar fog fellépni a Mátrában rendezett fesztiválon. A fellépők közé az utolsó pillanatban még bejelentkezett egy rajzolt black metal zenekar, a Belzebubs is.

A Belzebubs a finn grafikus és képregényíró, JP Ahonen ötlete alapján jött létre, és képregény formájában sok éve találkozhatunk velük: a három paneles stripekből szerkesztett gyűjteményes kötet 2017-ben magyarul is megjelent. (Az Ekulturán olvasható róla kritika.) A képregény aztán multimédiás produkcióvá nőtte ki magát, idén tavasszal kiadtak egy tényleges lemezt is, méghozzá az egyik legnagyobb metalkiadó, a Century Media gondozásában (Pantheon Of The Nightside Gods). A képregénycsapat a Zajon is virtuális formában fog feltűnni, és rajzolva jelentették be a szereplésüket, rögtön megtetszik nekik például a fesztivál weboldalán a „Hírlevél” zenekar, amit „a Mátra alvilági erdeiben tartott sátánista trollorgiaként” képzelnek el, míg rá nem jönnek a prózaibb igazságra. Ahonennel szombaton 13 órától tartanak dedikálással egybekötött beszélgetést a fesztiválszervezők.

belzebubs.png

A headlinerekről röviden írtunk korábban, találunk közöttük texasi prog-doom-metalosokat (Oceans Of Slumber), skót poszt-posztpunkosokat (Twilight Sad), orosz elektro-hiphop protestduót (IC3PEAK), és rengeteg magyar fellépőt, például az élőben is nagy élményt nyújtó Black Nail Cabaretet. A zenei programok mellett sok egyéb program is várja a fesztiválozókat: az idei Zajtúrák keretében a Kékestetőre és az Ilona-völgyi vízeséshez lehet kirándulni; minden délelőtt 10-kor közös tai-chin vehetnek részt a kempingezők; de lesz gothic smink, közös felolvasó délelőtt, művészeti workshop, és a közösségi finanszírozásban épült új helyszínen, a Deltán live act programok várják majd az oda látogatókat.

ILYEN VOLT A TAVALY NYÁRI FEKETE ZAJ, SZÖVEGBEN ÉS KÉPEKBEN

Bevezetnek a kempingben készpénzmentes fizetési rendszert is, ami a karszalagot alakítja fizetési eszközzé; egyenlegfeltöltésre előzetesen online, vagy a helyszínen is lehetőség lesz, így vásárolhatjuk meg a zenekari pólókat, lemezeket és Zajos relikviákat a Fesztiválboltban.

További információk a Fekete Zaj Fesztivál honlapján.

 A Belzebubs első lemeze:

és a Cathedrals Of Mourning klipes kislemezdal, síelős-lavinás kalandokkal:

https://recorder.blog.hu/2019/08/13/rajzolt_black_metal_zenekar_erkezik_a_heten_indulo_fekete_zajra
Rajzolt black metal zenekar érkezik a héten induló Fekete Zajra
süti beállítások módosítása