Tízpertízes magyarok és bővülő műfaji kínálat az idei Fekete Zaj programjában

2019.06.25. 10:36, Gaines

feketezaj_2.jpg

Teljes a Fekete Zaj programja, amely idén négy napra bővülve, augusztus 16 és 19 között várja a fesztiválozókat a Mátrában, a Sástó partján. Az eleinte főként goth, indusztriál és sötét metal zenéket és előadókat felvonultató fesztivál mára kitágította műfaji kereteit, az idei fellépők között orosz elektro-hiphopot, amerikai szintipopot és magyar folkformációt is találunk.

Azért a metalrajongóknak sem kell elkeseredniük. Az egyik most bejelentett headliner a texasi Houstonból érkező, prog-doom-metalt játszó Oceans Of Slumber, és magyar színekben a 26 éve működő, hat év után friss lemezzel jelentkező black metalzenekar, a Sear Bliss, melynek 1996-os Phantoms lemezét beválogattuk a legklasszikusabb magyar metallemezek közé. A szintén hazai Black Nail Cabaret synthnoir-avantpop zenéjébe keveredik new wave, goth, indusztriál, és még sok más stíluselem, Pseudopop című tavalyi lemezüket tízpertízre értékeltük, és élőben is páratlan audiovizuális élményt nyújtanak.

FOTÓGALÉRIA ÉS BESZÁMOLÓ A TAVALY NYÁRI FEKETE ZAJRÓL

Magyar részről fellépnek fesztiválkedvenc zenekarok (Dope Calypso), világzenei-folklór, inuit torokénektől trance-ig kalandozó formáció (Meszecsinka), kettős székhelyű, goth-tron/trance-rave együttes (Volkova Sisters), továbbá a VHK, az Omega Diatribe, a Nulladik Változat és a Lajka. A fesztivál első napján, augusztus 16-án játszik az IC3PEAK nevű, az orosz kormány queer-ellenes intézkedései ellen provokatív számokkal tiltakozó, elektronikus/hiphop-duó, 18-án, vasárnap pedig a skót poszt-posztpunk Twilight Sad dalaira búslakodhatunk.

Az idén tíz éves fesztivál az eddigi három színpad és a tóparti akusztikus helyszín mellé idén egy live act helyszín is társul, ami újabb zenei szubkultúráknak nyitja ki a fesztivál kapuit. A fesztiválra szállásjegyek is kaphatók: idén már nem csak a Mátra Kempingben, hanem a mellette található Mátra Tábor faházaiban is lehet aludni. Jegyek és további információk a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán találhatók. Alább pedig egy hivatalos playlist

https://recorder.blog.hu/2019/06/25/tizpertizes_magyarok_es_bovulo_mufaji_kinalat_az_idei_fekete_zaj_programjaban
Tízpertízes magyarok és bővülő műfaji kínálat az idei Fekete Zaj programjában
süti beállítások módosítása