Új Grinderman lemez a láthatáron?

2019.08.05. 11:20, Gaines

grinderman.jpg

Nick Cave a blogján elejtett egy zárójeles megjegyzést, melyből arra következtethetünk, hogy valamikor a (remélhetőleg közel)jövőben visszatér a Grinderman formációjával.

A Bad Seeds szűkített kvartettjéből 2006-ban létrehozott, mocskos-szurtos hobbizenekar két lemezzel és öt éves fennállással a háta mögött 2011-ben a feloszlás mellett döntött, bár mind Nick Cave, mind Jim Sclavunos dobos nyitva hagyta a kaput egy esetleges visszatérésre. „Lehet, hogy majd tíz év múlva viszontlátjuk egymást, amikor még öregebbek és rusnyábbak leszünk” – fogalmazott Cave az (elvileg) utolsó koncertjükön. 2013-ben aztán a Coachella kedvéért újra összeálltak két koncert erejéig, mondván, „az összes szar zenekar ezt csinálja, miért ne tehetné meg egy olyan, amelyik még jó is”. Azóta a tagok a Bad Seeddel voltak elfoglalva, viszont Cave a rajongói levelekre válaszolgató blogján már megpendítette, hogy beszélgettek Warren Ellisszel a mellékprojekt feltámasztásáról, mert a jelenlegi közérzetet tekintve szükség volna rá.

AKI KÉRDEZ: A RAJONGÓK. AKI VÁLASZOL: NICK CAVE

Most viszont ennél is konkrétabb, bár szűkszavú célzást tett rá az énekes-frontember, hogy a Grinderman életre kelhet halottaiból. Egy rajongó azt kérdezte, mikor volt utoljára büszke magára, mire Cave azt felelte, hogy amikor Robert Frippel felvették a Grinderman 2-n lévő Heathen Child bővített változatát, azon a zenekar a legjobb formáját hozta, és tiszteleghetett progrock gyökerei előtt. Na, ebben a bekezdésben, a lemez említésekor szúrt be egy zárójeles megjegyzést, miszerint az „egy eleddig befejezetlen trilógia része”, ami esetleg „örömünkre szolgálhat”. Még szép! Cave-ék javában dolgoznak a soron következő Bad Seeds-lemezen is, de drukkolunk, hogy ezek az elejtett célzások tényleg konkrét dalokban testesüljenek meg.

NYOLC ÉVE ZÁGRÁBBAN LÁTTUK A GRINDERMAN VAD ÖRÖMZENÉLÉSÉT

a King Crimson-vezérrel rögzítettt Super Heathen Child:

No Pussy Blues, amit Warren Ellis szívesen eljátszana Trump beiktatási ceremóniáján, ha jövőre újraválasztják:

Címkék: nick cave grinderman
https://recorder.blog.hu/2019/08/05/uj_grinderman_lemez_a_lathataron
Új Grinderman lemez a láthatáron?
süti beállítások módosítása