Lee Ranaldo / Jim Jarmusch / Marc Urselli / Balázs Pándi: Lee Ranaldo / Jim Jarmusch / Marc Urselli / Balázs Pándi (lemezkritika)

2019.07.12. 12:00, coffinshaker

Ismered a viccet, hogy egy kultikus filmrendező, egy ex-Sonic Youth-tag, egy legendás zenész, valamint Magyarország legfoglalkoztatottabb dobosa bemegy a stúdióba? Lemezkritika a Recorder Magazin 73. lapszámából.

Előadó(k): Lee Ranaldo / Jim Jarmusch / Marc Urselli / Balázs Pándi

Cím: Lee Ranaldo / Jim Jarmusch / Marc Urselli / Balázs Pándi

Kiadó: Trost

Megjelenés: 2019. május 10.

Stílus: szemlélődő improvizáció

Kulcsdal: Groa

Pándi Balázs eddig is több legendával zenélt (Thurston Moore, Venetian Snares, Merzbow stb.), most itt van még kettő, egy újabb ex-Sonic Youth-tag, egy kultrendező – és aki összehozta őket, Marc Urselli zenész-producer. A rákészülés és utómunka nélküli improvizáció dallamokat, vagy akár csak határozott témákat nem kínál, de erős hangulata megragad: hol baljóslatú, hol türelmesen szemlélődő. Gyakran Pándi dobolása visz finom, ráérős, de határozott sodrást az egyébként elrévedni hajlamos társai zenéjébe.

8/10

Rónai András

 

MÉG TÖBB LEMEZKRITIKA ITT.


tictac650_2.png

 

https://recorder.blog.hu/2019/07/12/lee_ranaldo_jim_jarmusch_marc_urselli_balazs_pandi_lee_ranaldo_jim_jarmusch_marc_urselli_balazs_pand
Lee Ranaldo / Jim Jarmusch / Marc Urselli / Balázs Pándi: Lee Ranaldo / Jim Jarmusch / Marc Urselli / Balázs Pándi (lemezkritika)
süti beállítások módosítása