Az Apple megszünteti az iTunest

2019.06.01. 09:57, Gaines

itunes.jpg

A vásárolt termékeink nem fognak elveszni, és továbbra is vehetünk majd zenéket az Apple szolgáltatásain át, de a nagy, központi szoftver beszántása mégiscsak egy korszak vége.

Az Apple a Bloomberg információi szerint jövő héten fogja bejelenteni, hogy az iTunes online zeneáruháza – ami az évek során filmekkel, sorozatokkal, podcastekkel bővülve univerzális tartalomáruházzá bővült – megszűnik, és a helyét külön zenei, filmes/tévés és podcastos alkalmazás veszi majd át, ahogy ez az iPhone-okon és iPadeken jelenleg is működik. A változás tehát a Mac-, Macbook- és PC-felhasználókat érinti elsősorban. A vásárlásaink pedig nem tűnnek el, az új alkalmazások pedig hasonló funkciókkal, modern felhasználói felülettel rendelkeznek majd, és az Apple Music streaming szolgáltatásával is össze lesznek kötve.

AZ ITUNES 10. SZÜLETÉSNAPJÁN PONTOKBA SZEDTÜK, MIBEN HOZOTT FORRADALMAT


Az iTunes többször próbált megújulni, felvenni a versenyt a streaming térhódításával, változtatni a sokat kritizált felhasználói kényelmetlenségeken – a lassúságon, a bonyolult fájlkezelésen, a túlméretezett tárhelyen –, de a Spotify és az Apple Music versengésében fokozatosan háttérbe szorult: míg az Apple Music esetében tavaly üzleti elemzők azt jósolták, hogy 2023-ra 164 millió felhasználóval növekedhet a bázisuk, az iTunes hozamcsökkenését évente 16 százalékra becsülték ugyanebben az időtartamban, mivel a felhasználók tömeges streaming szolgáltatókhoz történő elvándorlása miatt.

Az iTunes Music Store 2003-as elindulása óriási mérföldkő a zenehallgatás és a zenei piac történetében – előtte pánikban úszott a zeneipart az illegális zeneletöltések miatt, az első legális zeneáruház megszületésével pedig egyszersmind létrejött a digitális zene, mint tartalomtípus. Az iTunes/iPod kombó a megjelenést követő fél év alatt 100 millió letöltést és 42 millió hardvereladást tudhatott magáénak, majd az iPhone 2007-es debütálásával tovább folytatódott a sikertörténet, amely aztán a 2010-es évek közepén indult hanyatlásnak, és most véget is ér. Béke poraira.

https://recorder.blog.hu/2019/06/01/az_apple_megszunteti_az_itunest
Az Apple megszünteti az iTunest
süti beállítások módosítása