Selfie a Nagyszínpad előtt: USNK.

2019.05.07. 18:42, Recorder.hu

selfie_usnk_insta_650.png

Május 8-tól 11-ig négy elődöntőben nyolc előadó versenyez azért, hogy bekerülhessen a 2019-es Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató május 16-ai döntőjébe. A Recorder – idén harmadszor a program médiapartnereként – az esélylatolgatás előtt ebben a cikkben vette sorra az indulókat és közölt mindegyikükről egy-egy rövid biót is, de idén újra arra gondoltunk, hogy érdemes lenne valami érdekesebbet, személyesebbet, aktuálisabbat, pontosabbat is mutatni róluk, ezért megkértük őket, hogy – válaszolva nyolc kérdésünkre – mutassák be magukat felkészülés közben ők maguk. Döntsék el, mennyire akarják közel hozni magukat a nézőkhöz, milyen részletekre akarnak fókuszálni, hol milyenre állítják magukon az élességet és a színeket stb. – szóval hogy készítsenek magukról egy-egy szöveges szelfit. A hetedik 2019-es gyorsfényképet a USNK lőtte magáról, akik május 11-én, szombaton az Akváriumban mutatják meg, mire képesek.

1. Melyik volt a legnagyobb színpad, amin valaha zenéltetek? És melyik volt a legkisebb? És melyik volt a jobb?

Alapvetően nem színpadmérethez „mérjük” a bulijainkat, hanem örülünk, hogy a házibulikhoz képest ennyi ember előtt zenélhetünk. Persze szívesen zenélnénk a legnagyobb színpadokon is, de inkább még mindig az aktuális feladatokra koncentrálunk. Realista emberek vagyunk, de szeretünk nagyot álmodni.

2. Mióta és mennyit próbáltatok kifejezetten a Nagyszínpadra? Különbözik egy ilyen próba a többitől? Miben?

Egy live act koncertshow-val készülünk. Rengeteg fellépésünk van, pont a Nagyszínpad elődöntője előtti este érünk vissza az erdélyi turnénkról, így mondhatjuk, hogy ezek a fellépések már maguk a próbák. Izgulunk és várjuk, hiszen ez egy olyan megmérettetés lesz, amikor olyan zenésztársakkal állunk majd színpadra, akiknek a koncertjein egytől-egyig végigbuliznánk az egészet.

3. Hol próbáltok? Leírnátok, hogy milyen a próbatermetek, és hogy mit szerettek vagy nem szerettek benne?

A management próbatermében próbálunk. Imádunk mindent, pláne, hogy saját hangcuccokkal nyomhatjuk.

4. Kampányoltok? Ha nem titok, eláruljátok, hogy mivel próbáljátok magatok mellé állítani, illetve aktivizálni a közönséget? És mivel próbáljátok meggyőzni a zsűri tagjait?

Nem szeretünk kampányolni, inkább abban bízunk, hogy sokan megszeretik a zenénket, és esetleg tudnak azonosulni is a dalszövegekkel. Reményeink szerint a Nagyszínpadnak köszönhetően olyanokhoz is eljut a zenénk, akikhez eddig nem.

5. Mi lesz a koncertprogramotok? Készültök új dalokkal vagy inkább biztosra próbáltok menni, és az ismertebbek közül válogattok?

Az elmúlt időszakban több dalunk is kijött, amiknek – nagy örömünkre – óriási sikerük van. Inkább a koncertshow-ra fektetjük a hangsúlyt, de nem árulunk el minden titkot, szombaton kiderül. :)

6. Miért jó nyerni? Miért jó a legnagyobb fesztiválszínpadokon játszani? Vagy miért jó nem nyerni? Anélkül is megéri?

Az X-Faktornak is úgy vágtunk neki, hogy csak megmutatjuk, mit tudunk, milyen dalaink vannak, aztán a mi nevünket mondták ki a végső eredményhirdetésnél a döntőben. Régi vágyunk eljutni a Sziget Fesztiválra, de ha ezt most ráadásul egy nagyszínpados fellépéssel köthetjük össze, az lenne igazán a menő! :)

7. Zenélni: hány százalék öröm, hány százalék szenvedés? Miért annyi, amennyi?

Szenvedés és zene egy mondatban? Nem értjük. :)

8. Nyerni: hány százaléka múlik rajtad, hány százalék pedig a szerencsén? Miért?

Mi mindig arra törekszünk, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, így annak a részének 100%-nak kell lennie, a többi csak adalék. :)

A USNK május 11-én lép a Nagyszínpadra az Akváriumban > Facebook-esemény ITT.

USNK a Facebookon.

USNK a YouTube-on.

USNK az Instagramon.

USNK a Spotify-on.

USNK a Recorderen.

https://recorder.blog.hu/2019/05/07/selfie_a_nagyszinpad_elott_usnk
Selfie a Nagyszínpad előtt: USNK.
süti beállítások módosítása