Kihirdették A Dal nyolcadik évadában induló előadókat

2018.12.04. 11:14, Gaines

a_dal_2019_logo.jpg

A Dal 2019 egyúttal új zsűritagokkal és műsorvezetővel indul januárban. Összesen 416 dal érkezett be a pályázatra, ezek közül válogatták ki a harminc indulót, a győztes pedig szokás szerint megmérettetheti majd magát a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Dal 2019 mezőnyét a december 3-ai sajtótájékoztatón jelentették be. A teljes lista a cikk alján olvasható, most csak azokat emeljük ki közülük, akik megjelentek már a Recorder hasábjain: a Fatal Error nevű, pesti-ceglédi rock and roll-együttest a Cseh Tamás Program keretén belül mutattuk be, a Szepesi Mátyás gitáros-énekes-dalszerző vezette Konyha már veterán zenekarként indul a mezőnyben, a Mocsok 1 Kölyköktől mutattunk már Japánban forgott klipet, és a Lemeztáska rovatunkban is szerepeltek, ugyanott a Nomad is mesélt kedvenc zenéiről és inspirációiról, Pátkai Rozina visszatérő vendégünk klipjeivel és költészet napi dalaival, a virtuóz gitártechnikájáról ismert énekes-dalszerző, Petruska, és az elektropopos, rádióbarát YesYes zárják a sort, illetve nem szabad megfeledkezni két korábbi nyertesről, idén is indul ugyanis Pápai Joci és a The Middletonz színeiben Kállay-Saunders András.

WHAT THA FAQ ROVATUNK KÁLLAY-SAUNDERS ANDRÁSSAL


A négytagú zsűriben két változás lesz. Negyedszer tér vissza Both Miklós, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, kétszeres Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, a Napra együttes énekese, gitárosa és zeneszerzője, míg Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa másodszor fog véleményezni.

Új zsűritagként érkezik Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár. „A Dal mezőnyében már nem teljesen kezdő előadókat láthatunk, így a technikai tudás mellett én a kísérletező kedvre és az egyéniségekre fogok fokozottan figyelni” – nyilatkozta. A negyedik zsűritag pedig Nagy Feró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere lesz, aki tapasztalataival igyekszik majd segíteni a versenyzőket. „A művészetekben a lelkünk számít: a lényeg, hogy találjak valamit a dalban, ami megpenget valamit bennem. Ezen kívül a dalszövegek minőségére is kifejezetten figyelni fogok” – árulta el. Az elmúlt évekhez hasonlóan, jövőre is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét SMS szavazáson keresztül, így aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak.

IDEI INTERJÚNK A TAVALYI GYŐZTES PÁPAI JOCIVAL


Végezetül a sajtótájékoztatón mutatkozott be Fehérvári Gábor Alfréd új műsorvezetőtársa is: Dallos Bogi a dalválasztó-show három korábbi szériájában is versenyzőként állt a színpadon, hasonló pályát fut tehát be, mint Fehérvári, azaz Freddie, aki 2016-ban megnyerte A Dalt, és tavaly debütált műsorvezetőként. „Ez az eddigi legnagyobb rám váró szakmai kihívás. Megtisztelő feladat egy ilyen nagy volumenű show-műsort vezetni. Előnynek érzem, hogy Freddie-hez hasonlóan a versenyzői oldalon is álltam már, mert így teljesen azonosulni tudok az indulók érzéseivel. A korábbi évadok bizonyítják, hogy milyen sokszínű ez a műsor, és hogy egy jó dal, műfajtól függetlenül utat tör magának” – nyilatkozta Bogi.

IDEI INTERJÚNK AZ IDEI GYŐZTES AWS TAGJAIVAL


A Dal 2019-ben nemcsak Magyarország legjobb dalát keresi és választja ki majd a zsűri és a közönség, értékes szakmai díjak is gazdára fognak találni.  „A Dal 2019 Legjobb Dalszöveg Írója” és a „A Dal 2019 Felfedezettje” elismerések mellett jövőre is lesz online Akusztik Dalverseny, valamint „A Dal 2019 nyertese” képviselheti Magyarországot Tel-Avivban a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon, jövő májusban. Az élő adásokat január 19-től, szombat esténként, hat héten keresztül kísérhetik figyelemmel a nézők a Duna Televízión, a február 23-i döntőig.

A Dal 2019 mezőnye (előadó – dalcím):

Acoustic Planet – Nyári zápor

Antal Tímea feat. Demko Gergő – Kedves Világ!

Berkes Olivér – Lighthouse

DENIZ – Ide várnak vissza

Diana – Little Bird

Fatal Error – Kulcs

Gotthy – Csak 1 perc

Hajdu Klára – You're gonna rise

Hamar Barni – Wasted

Heatlie Dávid – La Mama Hotel

Konyha – Százszor visszajátszott

KYRA – Maradj még

Leander Kills – Hazavágyom

Mocsok 1 Kölykök – Egyszer

Monyo Project – Run Baby Run

Nagy Bogi – Holnap

Nomad – A remény hídjai

Oláh Gergő – Hozzád bújnék

Pápai Joci – Az én Apám

Pátkai Rozina – Frida

Petruska – Help Me Out of Here

Ruby Harlem – Forró

Salvus – Barát

Szekér Gergő – Madár, repülj!

The Middletonz – Roses

The Sign  – Ő

USNK – Posztolj

Váray László – Someone who lives like this

Vavra Bence – Szótlanság

YesYes – Incomplete


A Dal 2019 honlapja.

A Dal Facebook-oldala.

Címkék: a dal a dal 2019
https://recorder.blog.hu/2018/12/04/kihirdettek_a_dal_nyolcadik_evadaban_indulo_eloadokat
Kihirdették A Dal nyolcadik évadában induló előadókat
süti beállítások módosítása