Magyarradar – KASSANDRA

2018.12.01. 16:30, trecorder

kassandra_portre_magyarradar_650.jpg

Nem a semmiből jöttek, Nagy István, ex-Esti Kornél-énekes, aki Péterfy Bori Love Bandjében gitáros, Vaskó Renáta énekesnővel két éve indította el új zenekarát. Nem kell nagy jóstehetség hozzá, hogy ideírjuk, a Magyarradaron most bemutatkozó KASSANDRA rajta lesz a hazai klubok és fesztiválok radarján is.

Mikor alakult: Legutóbb 2016 novemberében.

Hol alakult: Újpesten.

Tagok, hangszerek: Nagy István (gitár, ének, billentyű, zaj), Renge Zsolt (basszusgitár), Soós András (gitár), Vaskó Renáta (ének), Wietecha Gergő (dob).

Stílus: Progresszív dancerock.

Hatások: Gyermekkorunk zenegépeiből a System Of A Down, azon kívül szinte minden, ami nem lá-fá-dó-szó.

Kiadó(k): A napokban ütjük le a dealt.

Történet: Minden a konzi melletti Leona kocsmából indult, itt találkozott Pisti és Zsolti. Ezzel éppen egy időben András óvodás lett. Eltelt 15 év, a zongorából gitár lett, a bőgőből basszus, a tanítványból mester, a dobok mögé beült Gergő, és csak egy lány volt, aki Pisti szólamai fölé tudott énekelni, ez volt Reni. Helyzetünk kiváltságos: a Pisti által jegyzett dalok az elmúlt 6 év termései, így folyamatosan dolgozunk e kifogyhatatlannak tűnő repertoár hangszerelésén, színpadra állításán és felvételén. Ha jobb sztorink lenne, azt tuti csak kitaláltuk volna.

Megjelenések: 1 db kislemez: Én szóltam...

Küldetés: Meglepni, lenyűgözni, téríteni.

Jövőkép: Ezzel a névvel?

Mellékprojektek: Pisti a Katona József Színházban futó Kaukázusi Krétakör zenéjét írta meg és játssza el az előadásokon. Ezen kívül Péterfy Bori- és Erik Sumo Band-koncerteken is penget, énekel. Zsolti pedig az SZ4P-ben lá-fá-dó-szó-zik.

Szexepil: Reméljük, nincs.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Még az első dalpremierünk előtt játszhattunk a Fishing on Orfűn, a szervezők pedig úgy nyilatkoztak egy minket bemutató promóanyagban, hogy „szerintünk a KASSANDRA ott lesz a következő évek fontos új zenekarai között."   leginkább az esett jól, hogy ezzel mi is már csak a publikált cikkben találkoztunk.

Legközelebbi koncert: 2019.01.04., Robot

Facebook.com/kassandradancerockband

A KASSANDRA Én szóltam... című négyszámos lemeze:

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_1.png

https://recorder.blog.hu/2018/12/01/magyarradar_kassandra
Magyarradar – KASSANDRA
süti beállítások módosítása