Közel harminc dal született a második Songbook Songwriting Camp-en

2018.10.29. 15:04, Gaines

sbsc2018_24.jpg

Idén október 24-e és 28-a között rendezték meg másodszor a nemzetközi dalszerző tábort a Zeneszöveg.hu szervezésében, amelyre hat országból érkeztek előadók, szerzők és producerek. A táborban közel 30 új dal született, méghozzá nem csak dalkezdemények, hanem sok esetben komplett, rádiós lejátszásra kész szerzemények is.

A Songbook Songwriting Camp tavaly indult útjára, akkor Tállya községben, a tokaj-hegyaljai borvidéken, idén pedig egy nem kevésbé festői helyen, Dunaszentmiklóson tartották. A résztvevők csapatban alkottak, naponta akár egy-két új dalt is, amelyeket majdnem 100%-os állapotban mutattak be a többi táborlakónak.

Hazai részről jelen volt többek között Jónás Vera, Czutor Zoltán a Belmondóból, Johnny K. Palmer, Torres Dani, Talán Attila, Myra Monoka, Péterffy Lili, Závodi Marcel, Kozma Kata, az OliverFromEarth tagjai, Trap kapitány és a The Carbonfools énekese, Fóris-Ferenczi Gábor is. A nemzetközi vonalat svéd, lengyel, cseh, litván, román és szerb vendégek képviselték. „HATALMAS megtiszteltetésben volt részem, hogy a Zeneszöveg.hu gondozásában már másodszor megrendezett Songbook Songwriting Camp-en, ha egy napot is, de részt vehettem, és sok tehetséggel karöltve alkothattunk új dalokat!” – nyilatkozta Torres Dani a táborról.

INTERJÚNK JÓNÁS VERÁVAL


A Zeneszöveg.hu célkitűzése, kultúrmissziója nem áll meg magánál a dalszerzésnél, a megszületett számokat a közönséghez is szeretné eljuttatni, bizonyítva, hogy a magyar szerzők exportjára a nemzetközi kapcsolatok építése, külföldi és hazai zenészek, előadók, producerek összekapcsolása a megfelelő formátum. A tavalyi eseményen olyanok vettek részt, mint Petruska András, Nagy Eszter Mira és Burai Krisztián, utóbbi a Dal+Szerző blognak tavaly így mesélt élményeiről: „Általában az ilyen kollaborációknak van fix oka, célja, és van mögöttük valami anyagi haszon. Itt ilyen nem volt, sokkal barátkozósabb zenélés volt, a kikapcsolódásról szólt az egész, és pont ez volt benne a jó. Nem volt befeszülés, hanem összeadódtak az energiák.”


Hangulatvideó a tavalyi táborról:


És néhány fotó az ideiről:

sbsc2018_22_jonas_vera.jpg

sbsc2018_15_czutor_zoltan.jpg

sbsc2018_6_myra_monoka_talan_attila_1.jpg

sbsc2018_13_csoportkep.jpg

https://recorder.blog.hu/2018/10/29/kozel_harminc_dal_szuletett_a_masodik_songbook_songwriting_camp-en
Közel harminc dal született a második Songbook Songwriting Camp-en
süti beállítások módosítása