Fingers Crossed – A bookolás szépsége (Magyar koncertszervezők, promóterek 2018-ban 7.)

2018.02.09. 10:01, rerecorder

finger_crossed-02.jpg

A hazai lemezkiadókat bemutató körképünk után most a magyar koncert- és partiszervezőcégekről, promóterekről készítünk pillanatképet. „A dolgok állása” a koncert- és partiszakma felől nézve – íme, a Fingers Crossed.

A promóterkörképünkben eddig szerepelt a Trafó, az A38 Hajó, a Live Nation, a Bladerunnaz, a New Beat, a Be Massive.

Minden megkérdezett promóternek, szervezőcégnek az alábbi kérdéseket tettük fel:

01. A cég neve.
02. Alapítás éve.
03. Alapító, cégvezető.
04. A lefedett műfajok, a lefedett rendezvénytípusok és rendezvényméretek.
05. Évi átlagos buliszám (magyar/külföldi arány).
06. A cég 2018-as tervei.
07. Booking, amire a legbüszkébbek.
08. Az eddigi legsikeresebb esemény.
09. Hitvallás.
10. Célok.
11. Miért éri meg koncertszervező, partiszervező céget működtetni? Mi motiválja, mi hajtja a céget?
12. A hazai promóterszakma értékei, sajátosságai, hiányosságai.


01. Fingers Crossed Production.

02. 2016.

03. Katrinák Márk és Pelczéder Tamás.

04. 600-1500 nézőszám közötti hiánycikk méretet és helyszíneket próbáljuk népszerűsíteni, műfaj terén pedig nem vagyunk kirekesztőek, ha valaki tehetséges és láthatóan felszálló pályán van a környékünkön, nekünk nem számít, hogy stonerrock vagy breakbeat vagy techno, örömmel várjuk és osztjuk meg a hazai közönséggel.

05. Az eddigi működés alatt a havi egy-két bulit lőttük be, az egész Fingers Crossed működésének a célja, hogy míg egyrészről megmutatja a legfrissebb alkotókat külföldről, ezzel párhuzamosan a passzoló hazai képviselőknek is lehetőséget ad a bemutatkozásra. Így nálunk az előzenekarok hazai fellépők szoktak lenni, úgyhogy vagy 50-50 vagy 60-40 a magyar-külföldi arány.

06. 2018-ban főként az őszi szezonra szeretnénk alaposabban felkészülni és erre használjuk fel az év első felét is többnyire. Természetesen ez idő alatt is lesznek események, főleg márciusban, 4-én Baths és Daedelus14-én Phaeleh és 19-én The Underground Youth Rock Band For Old Mannel körítve. Ősszel pedig ismét megszervezzük a Middlemist Reddel közösen a Vanishing Pointot, ezúttal második alkalommal, október 6-án. Illetve a szintén ősszel esedékes születésnapunkra újból minimum olyan súlyú fellépővel készülünk mint tavaly Apparat. Tehát összességében, a színvonal tartása / javítása és a tábor növelése a cél, mivel még csak kétévesek leszünk idén. 

07. A Dune Rats-től kezdve, Machinedrumon át Igorrrig, úgy gondoljuk a bookingjaink jelentős részére igen büszkék lehetünk.

08. 2017. február: Dusty Kid (ITA), Dürer Kert. Május: Dune Rats (AUS), Dürer Kert.

09. Nálunk a minőség és a változatosság számít és hogy ezt a kettős igényt felerősítsük a magyar közönségben.

10. Életben tartani a kezdeményezést, ameddig csak lehet, stabil alapot adni a kezdeményezésnek (anyagilag).

11. Ahogyan a legtöbb kultúrával foglakozó kezdeményezésnél, itt is nagyon nagy szerepe van az emberi tényezőnek, egy még egészséges mértékű naivitásnak és lelkesedésnek. Azért éri meg ezt csinálni, mert meghallgathatjuk azokat a kedvenceinket itthon, akiket máskülönben nem is tudjuk, hogyan láttunk volna. Meg azért, amikor egy fellépő lejön a színpadról és a legboldogabb és elégedettebb, mert kapott egy közönséget és tisztességes bookingot, amihez nincs hozzászokva (vagy legalábbis itthon még mindig ritka). Aztán azért, amikor a közönség olyan csillogó szemmel megy haza egy kedd este, mintha a lottó ötöst nyerte volna meg.

12. Általánosságban, minden szakmában ugyanazok a hiányok és sajátosságok Magyarországon, urambátyámkodás, gáncsoskodás, önzés, mi szeretnénk az új generáció értékrendjét képviselni, amelyik belátja, hogy a hosszú távú sikerekhez és elismeréshez több kell a könyöklésnél és kavarásnál, mi például, ahol lehet, közös kezdeményezésekkel is próbálkozunk más szervezőkkel.


a Fingers Crossed Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2018/02/09/fingers_crossed_a_bookolas_szepsege_magyar_koncertszervezok_promoterek_2018-ban
Fingers Crossed – A bookolás szépsége (Magyar koncertszervezők, promóterek 2018-ban 7.)
süti beállítások módosítása