Bladerunnaz – A bookolás szépsége (Magyar koncertszervezők, promóterek 2018-ban 4.)

2018.02.06. 09:30, rerecorder

bladerunnaz.jpg

A hazai lemezkiadókat bemutató körképünk után most a magyar koncert- és partiszervezőcégekről, promóterekről készítünk pillanatképet. „A dolgok állása” a koncert- és partiszakma felől nézve – íme, a Bladerunnaz.

A promóterkörképünkben eddig szerepelt a Trafó, az A38 Hajó, a Live Nation.

Minden megkérdezett promóternek, szervezőcégnek az alábbi kérdéseket tettük fel:

01. A cég neve.
02. Alapítás éve.
03. Alapító, cégvezető.
04. A lefedett műfajok, a lefedett rendezvénytípusok és rendezvényméretek.
05. Évi átlagos buliszám (magyar/külföldi arány).
06. A cég 2018-as tervei.
07. Booking, amire a legbüszkébbek.
08. Az eddigi legsikeresebb esemény.
09. Hitvallás.
10. Célok.
11. Miért éri meg koncertszervező, partiszervező céget működtetni? Mi motiválja, mi hajtja a céget?
12. A hazai promóterszakma értékei, sajátosságai, hiányosságai.


01. Bladerunnaz.

02. 1999.

03. Erdősi Gábor, Valdinger Gábor (alapítók: Athoz, Bal, Laz, Safair).

04. Stílusok: drum & bass, dubstep, uk garage, bass music, grime, hiphop. Klubshow-k, aréna partyk, szabadtéri rendezvények, fesztiválok kétszáztól több ezer főig.

05. 50-60 buli, nagyjából a fele külföldi fellépővel.

06. Szeretnénk folytatni jelenleg futó, aktuális sorozatainkat (Bladerunnaz, Budapest Jungle, Friday, Therapy Sessions, Starlight Entertainment, Pesti Műszak, Drum Club, TEST), valamint a 2016-ban elindult YouTube-interjúsorozatunkat (BLZTV) és ennek dj-mixeket sugárzó élő adásait.

07. Sok előadó első magyarországi (Chase & Status, Pendulum zenekari felállás, Calibre, DJ Spinn, Jackmaster, Dixon, Swayzak, Flava D, Mala, Kahn, Scuba, DJ EZ, Oneman, Dusky, Wookie, MJ Cole, Ben UFO, Girl Unit, Julio Bashmore, Breach, Tokimonsta, edIT és a Glitch Mob, Mike Patton Quartet, Mos Def, Andy C) vagy nemzetközi (DJ Fresh, Kemal, Limewax) debütálása fűződik a nevünkhöz. De ennyi évet és bulit lehetetlen röviden összefoglalni.

08. Ebből szerencsére volt jónéhány… Pendulum @ Studio, Therapy Sessions @ Studio, Andy C @ Complex, Ed Rush & Matrix @ Complex, a Mokka Cukás bulik (Fields Of Joy-ok), Noisia Invites-bulik, Blackout-klubestek, tavaly a húszéves magyar dnb-buli az Akváriumban, Bladerunnaz Welcomes @ SYMA, Budapest Bass Music-bulik a Corvintetőn.

09. Nemzetközi minőség, magyar jegyárakkal.

10. Minél több régi és új kedvencet bemutatni a hazai közönségnek, továbbra is.

11. Ha valaki önállóan bulikat szervez külsősként különböző helyszíneken, akkor nagy valószínűséggel rájön, hogy ebben a formában nem éri meg anyagilag. Viszont a legtöbb szervezőt az anyagi vonzat mellett/helyett hajtja a „szent őrület”, hogy olyan produkciókat mutasson be a közönségnek, amiket ő szeret, vagy amiről úgy gondolja, hogy érdemes Magyarországon megcsinálni, mert van vagy lesz közönsége, várják a rajongók.

12. A független hazai promóterek varázslók. Igyekeznek egy nagyon barátságtalan piaci környezetben a lehető legtöbbet nyújtani a hazai pénztárcáknak legelfogadhatóbb áron. A legtöbben azok közül, akik évek óta jelen vannak, profin végzik a dolgukat, szerencsére kevés az átverés a fellépőkkel vagy a közönséggel szemben. A problémák inkább a gazdasági környezetből (kevés jut szórakozásra a magyar fizetésekből, egyre kevesebb fiatal, magas áfa, Artisjus és egyéb megfizetendő tizedek, elektronikus zenével kapcsolatos hátrányos megkülönböztetés támogatásoknál stb.), a szponzorációs kultúra sajátosságaiból (pénzt csak megarendezvények, fesztiválok és haverok kaphatnak), valamint a médiafelületek (egyes irányzatok totális ignorálása az így is kevés zenei sajtótermékben) hiányából fakadnak.

a Bladerunnaz oldala
Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2018/02/06/bladerunnaz_a_bookolas_szepsege_magyar_koncertszervezok_promoterek_2018-ban
Bladerunnaz – A bookolás szépsége (Magyar koncertszervezők, promóterek 2018-ban 4.)
süti beállítások módosítása