A Protomartyr új posztpunkja továbbra is a régi

2017.08.17. 13:56, Frontrecorder

protomartyr_2.jpg

A Protomartyr közel két év után, szeptember végén jön ki új albumával, mellyel a detroiti zenekar megy tovább a maga útján, azaz folytatja a világgal, az élettel kapcsolatos szorongások gyomorig ható dalokba öntését.

A Protomartyr előző, 2015 legjobb albumai közé sorolt lemeze kapcsán azt írtuk:  a zenekart "nem azért hallgatja az ember, hogy a dallamokban és struktúrákban örömködjön, hanem hogy átjárja a hangula". Ez a hangulat pedig a dalokat átható egzisztencialista parából ered, mely a nagy előkép Joy Division óta talán most a legindokoltabb,  a Protomartyr zenéje ugyanakkor nem halálra vált, inkább felindult. Saját bevallásuk szerint a - látszerészüzletből átalakított - próbatermükben felvett új lemezanyaggal némileg kiterjesztették eddigi hangzásvilágukat, a dalok általános témája pedig "az igazság megismerhetetlen természete", egy olyan korban "amikor a dezinformáció és a hamis újbeszél a mindennapi valóság része".

Íme a szeptember 29-én megjelenő Relatives In Descent nyitódala, melyhez egy haldokló öregembert és az őt hallgató családját mutató nyugtalanító klip készült:

 

és a legújabb beharangozó dal:


az album borítója:

protocover.jpg

Címkék: protomartyr
https://recorder.blog.hu/2017/08/17/a_protomartyr_uj_posztpunkja_tovabbra_is_a_regi
A Protomartyr új posztpunkja továbbra is a régi
süti beállítások módosítása