EP-premier! Norbert Kristof: Broken Clock EP

2017.05.01. 11:00, rerecorder

kristof_n_01.jpg

Ahogyan azt a Record Store Day-es premierben is megszellőztettük, az egyik legtermékenyebb, legegyedibb magyar dalszerző, Kristóf Norbert lezárja két éve készülő EP-trilógiáját, mégpedig ezzel a most debütáló Broken Clock EP-vel. Ez a kiadvány ráadásul lezár egy tízéves szakaszt is az énekes-gitáros életében. Premier!

kristof_n_00.jpgKristóf Norbert tíz éve, 2007-ben adta ki első szólólemezét Anna címmel, ennek az évtizednek érkezett most el a végpontja, ami egyúttal korszakzárás is a dalszerző-előadó pályáján. „A Broken Clock EP lezárása annak a korszaknak, amely tíz éve a Forget Your Name dallal és az Anna című lemezzel kezdődött: akkor eltört, megállt az idő, benne ragadtam egy helyzetben, és ismételtem újra és újra, hátha valami történik. Történt is, hiszen ez idő alatt felvettem közel 120 dalt, rengeteg nagyszerű emberrel zenéltem színpadon és stúdióban” – foglalta össze az elmúlt időszak és a korszaklezáró EP történetét Kristóf.

A szerző ez idő alatt kiadott saját neve alatt (hol Kristóf Norbertként, hol Norbert Kristofként) négy nagylemezt, két EP-t, egy best ofot, a 2011-14 között aktív Winter Tale Summer Cry formációval egy EP-t, a 2012-13-ban aktív American Mercuryval két EP-t, a 2015-ben aktív Sobieskivel egy EP-t, Nagy Bencével 2016-ban egy kétszámos, retroszintipopos EP-t, valamint ennek a mostani EP-trilógiának is 2016-ban jelent meg az első két fejezete (Poison Green, Earth). 

kristof_broken.jpgA már bemutatott darkwave-es Broken Clock, EP téma- és címadó dal azt a fájdalmas érzést dolgozza fel, amelyben megrekedünk, és amelyből nem tudunk továbblépni. A szám Norbert kiadója, a Klinik idei Record Store Day alkalmából megjelent split albumán (four sad songs.) volt először hallható. A Second Life című második szám Izlandon született, a dal elején Norbert lépései hallhatók a vulkanikus kőzeteken. „Van remény, és mindannyian lehetünk az utolsó jó emberek ezen a világon, ha elhisszük magunkról, hogy ez lehetséges” – erről szól az EP záródala, a The Last Good Man On Earth. A kislemez dalai eredetileg egy, a 90-es évek hangulatát idéző fiktív horror-thriller film soundtrackjét képezték volna, amiben keveredik a gyerekkori számítógépes játékok hangulata is, ez a projekt azonban talán örökre a fiókban marad. „Most úgy érzem, eljutottam arra pontra, hogy ezt az egészet, amit kreáltam, ideje lerakni és elengedni” – mondta ezzel kapcsolatban Kristóf Norbert. A Broken Clock EP-n dobon Dorozsmai Gergő működött közre, minden más hangszer feljátszása és a lemez keverése a szerző  munkája. A maszterelést Puha Szabolcs végezte. Az új hanganyag már elérhető a Spotify-on és hamarosan a többi ismert online zeneáruházban is. Kristóf Norbert élőben legközelebb az A38 hajó tetőteraszán látható és hallható, ahol május 12-én az egyik legismertebb és legnépszerűbb norvég dalszerző-énekes, Thomas Dybdahl vendégeként lép fel (Facebook-eseményoldal). „Június elején pedig történni fog valami, valami olyan, ami eddig még nem” – ígéri Kristóf Norbert.


és akkor a friss, korszakzáró Broken Clock EP: 


fotók:
Horváth Bernadett

Norbert Kristof Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/05/01/ep-premier_norbert_kristof_broken_clock_ep
EP-premier! Norbert Kristof: Broken Clock EP
süti beállítások módosítása