Record Store Day-es dalpremier! Norbert Kristof: Broken Clock

2017.04.20. 11:00, rerecorder

norbert_kristof_press_2017_web.jpg

Hazánk egyik legtermékenyebb, legegyedibb dalszerzője, Kristóf Norbert lassan lezárja két éve készülő EP-trilógiájának munkálatait. A kalandos életű projekt és a róla kimásolt Broken Clock – korábbi projektekkel (American Mercury, Sobieski) együtt – már a tizenegyedik hivatalos Norbert Kristof-kiadvány. Az énekes ezúttal a nyolcvanas évek darkwave-ét és a kilencvenes évek eleji Music Television legszebb alternatív pillanatait idézi meg új kislemezével. A dal fizikai formában április 22-én jelenik meg a Klinik kiadó 12” split albumán – az idei Record Store Day alkalmából.

A dal fizikai formában április 22-én jelenik meg az előadót  is kiadó Klinik 12” vinyl split lemezén, ami extrán limitált darabszámban elérhető lesz a budapesti Musicland és Wave lemezboltokban, valamint online már előrendelhető a kiadó Bandcamp-oldaláról. A teljes kiadvány az alábbi linken meghallgatható, az Anton Vezuv, Musica Moralia, Norbert Kristof és az ARONS Land Cargo Co. egy-egy vadonatúj felvételével.

small_02.jpg


A friss szerzeményéről így nyilatkozott a Recordernek Kristóf Norbert: „sok mindennek indult már ez a dolog. Az első lépéseket Brightonban tettem: akusztikus gitáros demókat csináltam otthon, miközben kinn esett az eső. Aztán a lépések folytatódtak a reptér közelében lévő legendás stúdióban, ahol vasárnaponként zenét szereztünk nagyra tartott zenész kollégáimmal Manu-vel és Bényi Gergővel. Bár ők végül konkrétan nem működtek közre a lemez felvételekor, de nagyban hatottak arra, ahogyan és amit felvettem. A harmadik lépés az volt, amikor belekezdtem a lemezfelvételbe, remélve hogy útközben megérkeznek azok a társak is, akikkel aztán együtt befejezzük és színpadra visszük a dolgot. A negyedik lépés a felismerés volt, hogy a társak nem érkeztek meg: egyedül kell leraknom ezt a lemezt.”


NORBERT KRISTOF & BENCE NAGY KÖZÖS PROJEKTJE RETRO SZINTIPOPOS VOLT.

A Broken Clock asszociatív, kollázsszerű szövegével és címével is ezt a fajta töredezettséget hivatott szimbolizálni. A dal a hamarosan megjelenő Broken Clock EP címadó dala, valamint az évek óta készülő EARTH EP trilógia legújabb darabja. Kristóf Norbitól megszokhattuk, hogy a teljes dalszerzés mellett a hangmérnöki munkákat is maga végezte. Az artwork a korábbi anyagokhoz hasonlóan ismét Horváth Bernadett munkája, a felvételen Dorozsmai Gergő működött közre dobokon, a maszteringet pedig Puha Szabolcs végezte.


és akkor a Joy Divisiont, kései darkwave-et, posztpunkot, kilencvenes évek eleji shoegaze-t egyaránt idéző Broken Clock


fotó:
Horváth Bernadett

Norbert Kristof Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/04/20/record_store_day-es_dalpremier_norbert_kristof_broken_clock
Record Store Day-es dalpremier! Norbert Kristof: Broken Clock
süti beállítások módosítása