Lana Del Rey és The Weeknd a Hollywood-felirat tetején édelegnek

2017.04.21. 23:15, Frontrecorder

lanaweeknd.jpg

A februárban közzétett Love után itt a második beharangozó dal Lana Del Rey idén megjelenő ötödik albumáról; a címadó Lust For Life-ban az énekesnő duettpartnere The Weeknd, a klipben a két sztár szerelmesen turbékol a Hollywood-felirat tetején. Aww.

A két előadó dolfgozott már együtt - Lana Del Rey közreműködött The Weeknd legutóbbi albumán -, ez az újabb kollaborációjuk a popguru Max Martin ötlete volt. Az énekesnő elmondása szerint nagyon nehéz szülés volt, mire a dal elnyerte a neki is tetsző végső formáját, több körben átdolgozta. Az etőteljesen a hatvanas évek - azon belül a Shangri-Las női énekegyüttes  - harmóniavilágát recikláló, mai dreampop-csillámporral megszórt fátyolos, andalító szerelmes balladában LDR arra biztatja a partnerét, hogy másszanak fel a Hollywood-felirat H-betűjére - és lám, pontosan ott ül a két előadó a dal klipjében. Nem véletlenül, az albumhoz kitalált kerettörténetben ugyanis Lana a Hollywood-felirat belsejében él, onnan tekint le a küvilágra és sugározza bűvös dalait, lásd a lemez trailerét.



A Lust For Life az eddigi infómorzsák alapján a valóságot a saját szemszögén átszűrő, a világban zajló aggasztó folyamatokra reflektáló Lanát mutat majd. Az énekesnő felerősödött társadalmi-politikai érzékenységére példa, hogy a Coachella fesztiválról hazafelé, az erdőben (!) írt egy dalt érzelmi felindultságából, amit az okozott, hogy miközben ő jól érezte magát, éleződött a konfliktus Észak-Koreával. Nahát.

https://recorder.blog.hu/2017/04/21/lana_del_rey_es_the_weeknd_a_hollywood-felirat_tetejen_edelegnek
Lana Del Rey és The Weeknd a Hollywood-felirat tetején édelegnek
süti beállítások módosítása