Mika László – kedvenc 2016-os dalok

2017.01.01. 10:56, rerecorder

kkbleadimage2-1476904733-640x455.png

Az év végi összegzés hagyományos módja a Recordernél, hogy a közösen összeállított Top 50-es albumlista után kedvenc dalainkat szerzőnként publikáljuk. A 2011-es, 2012-es, 2013-as, 2014-es és 2015-ös sorozat után kezdődik a 2016-os daldömping, a stáb ABC-rendjében haladunk, a felvételek egy rögtön meghallgatható playlistben, rövid kommentárokkal – az újév első dj-je Mika László (nyitóképen a Kero Kero Bonito).

A 2016-os személyes kedvenc dallisták sorát Biczó Andrea nyitotta, aztán Blaskó ZsófiaCsada GergelyElekes RolandForrai Krisztián, Kálmán Attila, Kollár Bálint, Komróczki Diána és Lékó Tamás volt a dj.

A RECORDER SZERZŐINEK - KÖZTE MIKA LÁSZLÓNAK A - KEDVENC 2016-OS ALBUMAI.


Kevesebb albumot hallgattam meg idén, mint az előző években, ellenben nagyobb műfaji merítésből, szerintem ez most a listámon is látszani fog. Némi ívet is próbáltam kanyarintani a dolognak, hogy ne akarjon senki egyet sem kihagyni (nem érdemes), de csak ezért nem fogom kiadni vinylen, szóval ugrálgasson mindenki, ahogy kedve tartja.


Parquet Courts
: Dust

Kezdésnek tökéletes, a nyálcsorgatós, hason csúszva közlekedős másnaposság mellé nincs jobb, mint ez repeat-ben.


Frank Ocean
: Ivy

Ezt most lopni fogom, de hát túl jó: szóval ki ne álmodott volna arról, hogy Frank Ocean egyszer belép a Deerhunterbe???


Childish Gambino
: Redbone

Idén meghalt a Herceg, éljen az új Herceg! Ebben az egy számban legalábbis mindenképpen.

960_1.jpg


Anderson .Paak
: Silicon Valley

Az ilyen listák kliséje, hogy „erről az albumról igazából bármelyik számot választhattam volna”. Na nekem ez az.


Lil Yachty
: Minnesota feat. Quavo, Skippa da Flippa, Young Thug

Hát ennyi bunkó köcsög talán még soha nem állt össze egy ekkora bunkó köcsögségre! Kösz Fantano!


Car Seat Headrest
: Drunk Drivers/Killer Whales

Azért jó ezt a zuhany alatt énekelni, mert annyi hangom, mint Will Toledónak, még nekem is van. A második fele az év kiteljesedése.


Brand New
: I Am A Nightmare

Az, hogy van jó emónk így a ’10-es évek derekán, egyáltalán nem egy adott dolog, az előző évtized például ilyen szempontból minimális kivételtől eltekintve végig hányingert keltően rossz volt. A csapat, akik pedig anno szinte egyedül vitték a hátukon az egész mozgalmat, idén kiadtak egy olyan számot, ami pont azért kurva jó, mert olyan, mintha 2003-at írnánk.

brand-new.jpg


Japandroids
: Near To The Wild Heart Of Life

Ambivalens érzéseim vannak 2017-tel kapcsolatban, mert egyrészt sajnos már januárban ki fog jönni az év albuma, másrészt viszont MÁR JANUÁRBAN KIJÖN AZ ÉV ALBUMA!


Angel Olsen
: Shut Up Kiss Me

Szerencsére vége a píszínek, szóval nem kell éjszaka forgolódnom amiatt, hogy végül ilyen kevés nő került a listámra, ez a dal viszont olyan jó, hogy egymagában pofánveri az összes töketlen fiúkát.


Kero Kero Bonito
: Heard A Song

Az idei tökéletes popszám végtelen vigyorgerjesztő energiáját még az sem tudja elrontani, hogy elvileg a One Dance-ről szól.


easyfun
: Monopoly

A PC Music nem kiadott dalmennyiségben, hanem azok minőségében kezdett el 2016-ban merően uncool lenni (hol van ilyenkor SOPHIE…), de szerencsére az easyfun még tartja az eredeti lendületet.


Danny Brown
: Pneumonia

Vannak még nihilista veretések.

danny-brown_1.jpg


Metallica
: Spit Out The Bone

Ha jól emlékszem, idén sem sírtam egyszer sem, de mikor ezt először meghallottam, akkor majdnem. Remélem ez lesz a zenekar utolsó kiadott száma.


Radiohead
: True Love Waits

Szar lehetett 15 évet várni erre a dalra, de szerintem nincs olyan, aki szerint ne érte volna meg. Remélem ez lesz a zenekar utolsó kiadott száma.


Bon Iver
: 8 (circle)

Olvastam a neten, mikor kijött az új Bon Iver, hogy „ha Justin Vernon 40 percen keresztül belefingana egy mikrofonba, a Pitchfork arra is 9 pontot adna.” Már kezdtem is írni a válaszkommentet, hogy „valószínűleg még az is kibaszottul gyönyörű lenne”, de sajnos valaki addigra már megelőzött, így csak egy like-ra futotta.


Nick Cave & The Bad Seeds
: I Need You

Minimum két legenda adott ki 2016-ban úgy albumot, hogy tudták, hogy meg fognak halni, Cave-nél durvábban azonban így sem tört darabokra felvételen senki.


Cobalt
: Hunt The Buffalo

Szokásos módon a végére hagytam a hosszú, bitang számokat, hogy akinek nem kenyere az ilyesmi, ne zavarjon be neki, persze ez nem azt jelenti, hogy érdemes kihagyni például ezt a szörnyeteget az év metállemezéről.


Inter Arma
: The Paradise Gallows

Az év legsúlyosabb cucca, egymagában is egy teljes albumnyi felspannolás, kiteljesedés és levezetés. Metálban Gazdag Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!


MIKA LÁSZLÓ KEDVENC 2014-ES DALAI ITT HALLHATÓK.

https://recorder.blog.hu/2017/01/01/mika_laszlo_kedvenc_2016-os_dalok
Mika László – kedvenc 2016-os dalok
süti beállítások módosítása