Magyarradar – YAЯA

2016.10.25. 20:21, rerecorder

new.jpg

A Kikeltető tehetségkutatón egy remek zongorás indiepopdallal indult YAЯA a korai demoihoz képest nagyon jó irányt vett, hamarosan érkezik a kvintett első EP-je. Magyarradar.

Megalakulás éve:  2014.

Tagok: Fekete Andrea (dob), Kozma Levente (ének, gitár), Vidosa Mátyás András (zongora, gitár, vokál), Régeisz Benjámin (gitár), Nagy Peter Daniel (basszus, vokál).

Stílus: Indie/alternatív/psychedelic.

Hatások: Foals, Arctic Monkeys, Beatles, Muse, Queen, R-GO.

Kiadók: Sajnos itt még nem tartunk.

Történet: Kezdetben egy háromtagú zenekar volt, amit Levi és Peti indított a gimiben egy közös barátjukkal, aki dobolt. Későbbiekben a dobos kiváltásával elkezdtek új tagok után kutatni az internet csodálatos erejét használva. Így találtak Benire és pár hónappal később Matyira. Sok dobossal próbáltak együtt, de sajnos egy éven át nem jártak sikerrel és addig is főleg a saját dalokon munkálkodtak. 2016 nyarán Matyi egyik egyetemi hallgató társa Andi becsatlakozott a körbe és úgy néz ki végre meglett a dobos, aki kerestetett. Azóta pedig a sok próba és gyakorlás mellett ide sikerült jutni. Ezek vagyunk mi.

Megjelenések: Lady single (home studio).

Küldetés: Budapest Park-teltház, Tarantino-filmhez betétdalt írni, Papp László Budapest Aréna-teltház, kitörni a nemzetközi vizekre.

Jövőkép: Sikeres zenészként bejárni a világot s ezzel képviselve kicsiny hazánkat ebben a műfajban, mindezt egy turnén a jó barátokkal, családdal és a technológia mai vívmányaival veletek is!

Mellékprojektek: Első stúdió EP elkészítése novemberben és annak kiadása 2017 elején.

Szexepil: Csak nézz ránk.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Egyszer a pizzás srác olcsóbban adta a pizzát. Nem hallottuk próba közben hogy már tíz perce a kapuban áll.


a Lady című nagyon jó irányt vett zongorás indiepop dal (a zenekar SoundCloudján még további néhány demo): 


Yara Facebook-oldal


A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

Címkék: magyarradar yara
https://recorder.blog.hu/2016/10/25/magyarradar_ya_a
Magyarradar – YAЯA
süti beállítások módosítása