Kötött pulcsik és animált farkasok - itt vannak az új 30Y-dalok, minimálvideókkal!

2016.10.17. 18:00, therecorder

6555-30y-koncertek.jpg

30Y 2014-ben egy három EP-ből álló sorozattal tért vissza, 2015-ben egy Best Offal összegeztek, idén azonban érkezik egy új, hagyományos sorlemez is (ha nem számítjuk a 2012-ben kijött, de régi dalokból álló, jórészt akusztikus szemléletű Szentimentálét, akkor ilyen utoljára 2010-ben volt a Városemberrel). A már cd-n és kazettán előrendelhető, várhatóan november közepén megjelenő dicsőség című album felvezetéseként érkezett - még a nyáron - az elsőre klipje, majd a napokban két új minimálvideós dalt is közzétett a zenekar, hatodik és csapatostul címmel (igen, mindet így, csupa kisbetűvel). Pulcsin mászkáló farkasok és rotyogó lábasok a tovább mögött.

30y_lp.jpgA pécsi együttes új albumáról már nyáron kijött az elsőre című szám és az azt kísérő egysnittes remek klip, de az új videók más tematikával dolgoznak: a csapatostulban például farkasok mozognak, a legfrissebb, hatodik címűben pedig egy edényben fő valami: a különlegesség az, hogy az animált tárgyak és élőlények egy kötött pulcsi mintájaként teszik ezt.

A zenekar így (így, csupa kisbetűvel) kommentálta jelenlegi állapotát és az érkező nagylemezt: "a 30Y egy zenekar. négyen testvérek. ikrek. négy tojás, olyanok, hogy meg sem tudod különböztetni őket. néha ők maguk is összekeverik a másikat saját magukkal. nem is a dalaik miatt ismerik őket, hanem azért, mert ilyen, hogy négyes ikrek alapítanak zenekart, na, ilyen még nem volt. télire pulóvert húznak, nyáron kisgatyát. és ha esik, sosem nyitnak esernyőt. mindnek van autója, mindegyiknek más. azt sosem keverik össze. megjelent egy csomó lemezük, a platina az nagyon csillog, most meg még kazettájuk is lesz. dicsőség, ez a címe annak, ami új."


LEGUTÓBBI INTERJÚNK BECK ZOLTÁNNAL - ÁTALAKULÁSRÓL, ÖNÉRTÉKELÉSRŐL ÉS AZ EP-KRŐL. 


a 30Y október végén folytatja a tizenegy számos (itt előrendelhetődicsőség lemezbemutató turnéját Veszprémben, a sorozat november 12-én ér az Akváriumba, Facebook-eseményoldal


a farkasos minimálklip és a lendületes, nyersebb csapatostul:




a rotyogó lábasos minimálvideó és a szintén tempós, élesebb hatodik

Címkék: video klip 30y
https://recorder.blog.hu/2016/10/17/itt_vannak_az_uj_30y_videok
Kötött pulcsik és animált farkasok - itt vannak az új 30Y-dalok, minimálvideókkal!
süti beállítások módosítása