Magyarradar – Mirror Twin

2016.10.12. 15:00, rerecorder

mirrortwin_02.jpg

A szegedi Mirror Twin zenekar ugyan még alig több mint egy éve létezik, de már bejárták az ország klubjait, kiadójuk és hosszútávú terveik vannak. Buchholcz Anna énekesnő mutatja be a zenekar Magyarradar rovatunkban.

Megalakulás éve: 2015 tavasza. Akkor csatlakozott végül hozzánk a dobosunk. A doboskeresés volt a legnagyobb probléma, elég kevés dobos van Szegeden.

Tagok: Buchholcz Anna (ének), Fábri Roland (bass/ének), Preszner Sándor (dobok), Krizsak Tibor (gitár), Sendula Zoltán (gitár).

Stílus: Elég nehéz bekategorizálni egyetlen műfajra, de leginkább a modern emo-t szoktuk mondani. A dalok azonban tele vannak posztrockos, punkos témákkal. Viszont a tiszta ének és a hangulat miatt inkább modern emo.

Hatások: A dobosunkon kívül mindenki hasonló zenéket hallgat. Ő inkább old school rock kedvelő, mi pedig többnyire posztemo zenekarokat szeretünk, mint például a Basement, a Balance And Composure vagy a Title Fight.

mirrortwin.jpg


Kiadó
: Go Away Records. Zoli, az egyik gitárosunk ismerte korábban is a kiadót vezető srácot, így történt, hogy egy kis kiadónál jelent meg kazettán az első EP-nk.

Történet: A pont az előbb említett Zolit már ismertem az egyetemi tanulmányaim elkezdése idején is. Ő is tanárszakos. Tudtuk egymásról, hogy hasonló zenéket kedvelünk. Egyszer elmentünk együtt egy koncertre és egy részeg pillanatomban megkérdeztem tőle, hogy lenne-e kedve zenekart alapítania velem. Mondtam, hogy nagyjából milyen stílusra gondoltam és mondta, hogy ő is pont ilyet szeretne, ráadásul tud is egy jó basszusgitárost, sőt másik gitárost is.

mt_12744655_589264237891508_8572642263734358365_n.jpgMegjelenések: Az első dalunk (Smile Of A Friend) 2015 decemberében jelent meg digitálisan, majd idén megjelent az első EP-nk (My Body And Soul) digitálisan és kazettán is. Legújabb digitális kislemezünk (Buried) szeptemberben jelent meg.

Jövőkép: Minél több helyre eljutni itthon és külföldön is. Szó volt már korábban egy német-osztrák turné, ahol előzenekar lehettünk volna, ez most elmaradt, de egyszer remek lenne.

Mellékprojektek: Nincs. Hívtak már énekelni más zenekarokba egy-egy dal erejéig, de még nincs semmi konkrétum.

Szexepil: Mindenképp jót tesz a zenekarnak, ha van egy női tag. Más hatással van az emberekre, ha a férfiak között van egy nő is a színpadon.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Életünk harmadik Mirror Twin-koncertje a Dürer Kertben volt, az Aviator nevű amerikai zenekar előtt léptünk fel idén februárban. Szintén nagy elismerés számunkra, hogy idén jelöltek bennünket a Gumizsiráfon az év ifjú titánja kategóriában.


a My Body And Soul
EP: 


a szeptemberben megjelent Buried videója: 


a zenekar Facebook-oldala


A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

https://recorder.blog.hu/2016/10/12/magyarradar_mirror_twin
Magyarradar – Mirror Twin
süti beállítások módosítása