Magyarradar - Signore Crust

2016.08.24. 17:02, Frontrecorder

signorecrust.jpg

Az utóbbi néhány évben szépen sűrűsödő neopszichedelikus színtér palettáján van azért még hely az új színeket hozó szereplőknek, mint amilyen a Signore Crust a maga sajátos, lebegős-szörfös, rituális-keleties beütésű hangzásával. A szokatlan módon az indulásnak kétszer is nekifutó fiatal zenekart Ménesi Móric gitáros mutatja be.

sclogo.jpgIndulás: komolyan 2015 novemberben.

Honnan: Budapest.

Tagok: Katona Zsombi (gitár), Rajcsányi Ricsi (basszus), Szőke Zoli (ének, gitár), Gergely Tomi (dob), Ménesi Móric (gitár). 

Stílus: szomorú szörf / ocean / psych / ritual.

Hatások: zenében szinte minden (szörf, psychedelic, disco, trash...), mostanában kicsit ráálltunk a keleti zenékre, de hallgatunk például technót is. Zenén kívül pedig utazások, filmek, klassz emberek, internet.

Kiadó(k): nincs.

Történet: 2013-ban állt össze nagyjából a zenekar, akkor még bőven benne voltunk a gimnáziumban, Ricsivel mi osztálytársak voltunk, Tomi és Zsombi pedig évfolyamtársunk volt. Valaki olaszul tanult, valaki portugálul, valaki meg németül, de így négyen (és még sokan mások is) eléggé jóba lettünk, focizgattunk, nevetgéltünk sokat, na meg küldözgettük egymásnak a zenéket, plusz szépen lassan mindenki megkapta az első gitárját/dobját, ezért egy idő után elkezdtünk együtt zenélni is. 2013 tavaszán fel is vettünk egy vidám szörfös számot (Canalope Island), de tovább nem mentünk, a zenélgetést mindenki hazavitte a szobájába. Viszont 2015 novemberében újra előtört belőlünk, hogy mégis kéne közös zenekart csinálni, úgyhogy gyorsan összeültünk, megírtunk három számot és aztán felvettük őket. Akkor még nem volt énekesünk, ezért azon az anyagon Henri Gonzo (Fran Palermo) énekel, őt már ismertük korábbról egy közös Vágóhidas próbateremből, meg tetszettek is neki a dalok, szóval minden klappolt. Az EP idén májusban jelent meg, viszont közben megismerkedtünk Zolival, akivel tök sok demót (és sört!) mutogattunk egymásnak, nem sokkal később pedig beszállt mellénk az énekes posztra és így lett teljes a zenekar. Azóta közösen írjuk a számokat, általában van egy kis számkezdemény, vagy gitártéma, amit a próbákon kibővítünk, csiszolgatunk és kitalálunk hozzá kulcsszavakat, amiből később szövegek, majd teljes dalok is kialakulnak. Nemsokára felveszünk egy újabb EP-t, amin kicsit begyorsítjuk a tempót és elmegyünk a keleties, nagyon visszhangos, kicsit rituális jellegű zenék irányába.

Megjelenések: Centerfold Crush EP (2016).

Küldetés: csúcsra törés.

Jövőkép: egyre jobb számokat írni, új stílusokat felfedezni és elmerülni bennük, eljutni szép helyekre és fesztiválokra játszani, kísérletezni a zenével. Ja és majd apák is lennénk.

Mellékprojektek: nem mellékprojektként, hanem egyenértékű projektként Zoli basszerozik a Deep Glaze-ben, illetve van néhány titkos kísérletezés és zenekari ötlet a fiókjainkban. 

Szexepil: Instagramnéha ekcéma itt-ott.

Legnagyobb eredmény, elismerés: amikor azt mondják: “fiúk, ez kurva jó”.


A Signore Crust legközelebb szeptember 2-án az A38 tetőteraszán koncertezik, a Fran Palermo vendégeként, Facebook-esemény.

A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

 

https://recorder.blog.hu/2016/08/24/magyarradar_signore_crust
Magyarradar - Signore Crust
süti beállítások módosítása