Környezetbarát művészeti fesztivál Tihanyban

2016.07.15. 18:11, rerecorder

artplacc_2015.jpg

Július 21-től a kortárs design és képzőművészet költözik be ismét a Balaton északi partjára, az ARTplacc a MOL Nagyon Balaton programsorozat részeként valósul meg.

A Tihanyi PIAC placc a Balaton egyik legnépszerűbb közösségi tere. Februártól decemberig pezseg a piac és az idén megújult Placc Bisztró. „Mi azonban nem csak minőségi ételeket-italokat és kézműves termékeket szeretnénk adni az ide látogatóknak. Egy Balatonnál egyedülálló kulturális tér, „kultplacc” létrehozásán dolgozunk, ahol a gasztronómia és a piaci jövés-menés mellett helyet kap a színház, a mozi a képzőművészet és a design is” – mondta Peleskey Ákos főszervező. Ennek részeként az ARTplacc mellett idén újabb többnapos kulturális programmal bővül a placc kínálata.

A július 21-én kezdődő ARTplacc Kortárs Művészeti és Design Fesztivál középpontjában a környezettudatosság, a fenntarthatóság és a Balaton-régió fejlesztése áll.  A fesztiválon kiállított számos képzőművészeti és design alkotás a Balaton-régió fejlesztésére, továbbgondolására, valamint az ember és környezete közti harmónia visszaállítására reflektál.  Ily módon a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak munkáit is bemutató, a MONO art & design által szervezett, Balaton Expressz kiállítás munkái is láthatóak lesznek Tihanyban, ahogy a Budapesti Metropolitan Egyetem, az Eszterházy Károly Egyetem, a Kaposvári Egyetem  és a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős hallgatóinak válogatott alkotásai is.

Újítás, hogy idén ingyenesek lesznek az ARTplacc napközbeni programjai, így bárki bármikor megnézheti a galéria vagy a design sátorban kiállított anyagokat, benézhet valamelyik kézműves workshopra, vagy beszélgetésre.

Az idei évben a zenét az M.P. Sziámi And Friends Zenekar és Pintér Béla és Társulata színészei szolgáltatják. Az ARTplacc többi estéjén dj és mozi várja majd a látogatókat.   

A programsorozatról további infó a www.nagyonbalaton.hu és a www.artplacc.hu címen található.

Címkék: artplacc
https://recorder.blog.hu/2016/07/15/kornyezetbarat_muveszeti_fesztival_tihanyban
Környezetbarát művészeti fesztivál Tihanyban
süti beállítások módosítása