Peter Gabriel a mindennapok bajnokait élteti

2016.06.17. 11:35, Frontrecorder

petergabriel.jpg

A két hete elhunyt Muhammad Alinak számos zenész tisztelője is volt, köztük Peter Gabriel, aki ma közzétette azt a néhány éve írt dalát, amit a bokszlegenda inspirált.

Peter Gabriel 2014-ben befejezte So című 1986-os sikerlemezét eljátszó világ körüli turnéját (amely Budapestet is érintette), mindezt egy koncertlemezzel/-filmmel (Back to Front: Live In London) dokumentálva. Tavaly aztán megjelent első négy szólóalbuma dupla vinyl kiadásban, idén pedig a So a harmincadik évébe lépett, új lemez viszont továbbra sincs a láthatáron (eddigi utolsó stúdióalbuma a 2002-es Up, ezt 2010-ben a Scratch My Back című feldolgozáslemeze, majd 2011-ben a dalainak nagyzenekarra áthangszerelt változataiból összeállított New Blood követte). De jó ideje még csak új dalt sem kaptunk tőle: az utolsó kvázi kislemeze a Wall-E animációs filmhez felvett betétdal volt 2008-ban, azóta - ha leszámítjuk a 2014-ben egy filmantológiához írt, ám hivatalosan kiadatlanul maradt szerzeményt - csak egy-egy feldolgozással (mint a 2010-es Record Store Day-re kiadott Bon Iver-átirat) vagy archív felvétellel (a So-ról lemaradt Courage) jelentkezett. Így most annál nagyobb örömmel mutatjuk meg mi is az I'm Amazing című felvételt.

Igaz, szigorúan véve ez sem egy új dal, Gabriel néhány éve írta és részben Muhammad Ali élete, illetve a sportikon ringen kívül vívott harcai inspirálták, mint azt a Facebookján elárulta, és nyilván most van itt az ideje, hogy közreadja, amikor a világ minden idők legnagyobb bokszolóját ünnepli. A brit zenész az Ali halálakor megosztott posztjában (melyhez a fenti képet mellékelte) azt írja, nem híve a boksznak az erőszakossága és az agykárosító hatása miatt, de rajongott Aliért, akit az utóbbi száz év egyik legbefolyásosabb alakjának tart.  Az I'm Amazing Ali példáját a közemberekre levetítve a mindennapok küzdőiről szól, akik az ütések után felállnak és mennek tovább rendületlenül.

Címkék: peter gabriel
https://recorder.blog.hu/2016/06/17/peter_gabriel_a_mindennapok_bajnokait_elteti
Peter Gabriel a mindennapok bajnokait élteti
süti beállítások módosítása