Egyszál – Gitározós piknik a Kopaszin

2016.06.16. 17:30, rerecorder

dunapest.jpg

Június 16-án indul Budapest legújabb és legvizesebb fesztiválja, a Dunapest, fókuszban a folyóval, színházzal, képzőművészettel, irodalommal és persze zenével. A Dunapest utolsó napja (június 19., vasárnap) minifesztiválba torkollik a Kopaszi-gát öblében, ahol hat énekes-dalszerző teremt majd igazi piknikhangulatot egyszál gitárral. Belépő nincs.

Facebook-eseményoldal

A délutánt 16 órától a félig stockholmi, félig budapesti I Am Soyuz projekt multi-instrumentalista énekes-dalszerzőnője nyitja, aki a végtelenbe és tovább repít majd űrpopjával. Mezítlábas űrhajósok és álmodozó felhők a Duna-parton. 

i_am_soyuz.jpg


17 órától a magyar újfolkszíntér vezető alakja, a Lone Waltz Records egyik alapítója, Zanzinger játszik, aki dalaiban társadalmi kérdéseket is érint. Bár gyakran a magyar Bob Dylanként emlegetik, kettejük között csak annyi a hasonlóság, hogy mindketten akusztikus gitáron írnak elsőosztályú dalokat.

Beck Zoltán ezúttal zenekara nélkül ragad gitárt 18 órától, és énekel el mindent, ami nem talál magának helyet a 30Y-koncerteken.

Szeder a gitárja mellé a Táncolj velem élet! című új lemezének dalait is elhozza. Könnyed sanzonok, alliteráló férfitestrészek és egy lány, géppisztollyal a kezében 19 órától.

dsc_1270-edit.jpg


Az ördöggel üzletel 20 órától Makó Dávid, az egyszemélyes The Devil’s Trade mindenese, aki nemcsak zenélni fog, de az Egyszálgitár legszebb bajszát is megvillantja. A sötét bendzsófolktól a Muzsikásig.

21 órától A Dal idei felfedezettje, Petruska András idéz meg Szent Gellért teret, és demonstrálja, hogy az angolszász rock és a magyar folk simán megfér egymás mellett. Petruska csalni fog egy kicsit, az egyszál gitár mellé Temesvári Bence hegedül majd.


Egyszál, Dunapest
2016. június 19., 16 óra
Kopaszi-gát, BVA-öböl
www.dunapest.hu
www.facebook.com/dunapest


Szeder és a Táncolj velem élet! 

 
Zanzinger és a The Country And The Cunt

 
Az I AM SOYUZ projekt és a Build On Fire 


A The Devil's Trade és az All Good, All Fine 


Petruska és a Trouble In My Mind 


Beck Zoli és a Testek papírban 

Címkék: egyszál dunapest
https://recorder.blog.hu/2016/06/16/egyszal_gitarozos_piknik_a_kopaszin
Egyszál – Gitározós piknik a Kopaszin
süti beállítások módosítása