Okos elektronika és mesehab a Dunán – Dunapest az A38-on

2016.06.14. 19:13, rerecorder

dunapest.jpg

(X) Június 16-án indul a Dunapest, Budapest új összművészeti fesztiválja a Dunán, a Duna-parton és a Duna körül. Pénteken és szombaton három magyar és egy osztrák kísérleti- és elektroprojekt szállja meg a város legdunapestkompatibilisebb helyét, az A38 hajót.

A Magyarországon hiánycikknek számító mainstream rádiópop és intelligens elektropop határán alkotó énekes-dalszerzővel, Marge-dzsal (lent) bont vitorlát a Dunapest az A38-on. Június 17-én 21 órától váratlanul kitör a nyár és a nyakunkba hull a mesehab.

marge4.jpg

Absztrakt downtempóval érkezik a hajóra az osztrák Oliver Thomas Johnson, vagyis Dorian Concept, a kortárs európai elektronika MicroKrog-zsenije. Zenéje épp olyan, mintha sikerülne bezárnunk egy kaleidoszkópba a jazzt, a funkot, a grime-ot és a tánczenét, és akárhányszor belenéznénk, mindig más konstellációban látnánk és hallanánk a hangokat. Dorian Concept 22:30-kor kezd az A38-on június 17-én.

img_5111copy_copy.jpg

Belépő a két koncertre: elővételben 1700 HUF (június 16-ig), a helyszínen 2200 HUF

Facebook-eseményoldal

Okosan építkező, artpopos elektronikával nyitja a másnap estét a 2015 óta Álmos Gergely egyszemélyes projektjeként működő mïus. Az okosan építkezés talán nem is meglepő, mert a mïus agya civilben építész, és dolgozott már olyan hollywoodi szuperprodukciókban is díszlettervezőként, mint A marsi. Akusztikus zajok a bálnaénektől a nagyi befőttesüvegeiig. Kezdés 21 órától.

mius2_1.jpg


„Egy az egyben a Z-E-N-E”
, mondta Álmos Gergely Jónás Veráról, aki a mïus Eigengrau című előző lemezén is közreműködik. Bátor kísérletezéseivel, és személyes hangvételű dalaival Jónás Vera kétségtelenül a legeredetibb magyar énekes-dalszerző, akinek tehetségére már a nemzetközi zenei színtéren is felfigyeltek: a független zene egyik legfontosabb nemzetközi fórumán, az Independent Music Awardson több kategóriában is jelölést kapott. A Jónás Vera Experiment 22:30-tól Experiment A38 hajó színpadán.

jonas_vera_3.jpg


Belépő a két koncertre: elővételben 1500 HUF (június 17-ig, 2000 HUF (a helyszínen)

Facebook-eseményoldal


Dunapest

www.dunapest.hu 
www.facebook.com/dunapest

Marge, Dorian Concept (A)
2016. június 17., 21 óra
A38

mïus, Jónás Vera Experiment
2016. június 18., 21 óra
A38


A Marge és a Mesehab:


Dorian Concept és a Mint: 

 
A  mïus és a Broken Words feat. Laura Hahn: 

 
A Jónás Vera Experiment és a Szél hozott, szél visz el: 

https://recorder.blog.hu/2016/06/14/okos_elektronika_es_mesehab_a_dunan_dunapest_az_a38-on
Okos elektronika és mesehab a Dunán – Dunapest az A38-on
süti beállítások módosítása