EP-premier! Norbert Kristof & Bence Nagy: Just The Way

2016.06.03. 13:00, Frontrecorder

bellebellekristofnorbert.jpg

Íme egy friss példa arra, amikor spontán együttműködésből szuper végeredmény jön létre: a dalszerző-gitáros-énekes Kristóf Norbert (Norbert Kristof) és a billentyűs-producer Belle Belle (Nagy Bence) közös, kétszámos retro szintipopos EP-je.

nbkncas.jpgKristóf Norbert 2013-ban tette pihenőre Norbert Kristofként futó szólókarrierjét, majd a rockosabb megszólalású American Mercury zenekar rövid kitérője után tavaly Sobieski néven tűnt fel egy trió felállású projekttel, most májusban viszont Norbert Kristof-os egyszemélyes visszatérését - és Earth címmel október 10-én megjelenő új lemezét - harangozta be egy rövid videóval. Nagy Bence Belle Belle-ként utoljára 20014-ben jelentkezett egyetlen új dallal, ő az utóbbi időben leginkább más zenekarok lemezeinél producerkedik (Berriloom, Mayberian Sanskülotts, Felső Tízezer), de tavaly dolgozott a Zombori klipjén is, továbbá két társával együtt viszi a Normafa Records kiadót.
Kettejük zenei útjai eddig nem találkoztak, aztán egy nap... de innen meséljen Bence: "szóval épp 
rossz passzban voltunk Norbival, átjött hozzám, néztük a Ghost In The Shellt, meg pizzát ettünk, aztán mondta, hogy van két énekvázlata, amivel kezdhetnénk valamit, én erre: oké, leültünk, és két óra alatt megvolt ez a két szám."


A két barát egyébként régóta beszélt arról, hogy csinálni kellene együtt valamit, de direkt módon egyszer sem álltak neki, "kellett hozzá, hogy ilyen spontán fogjunk bele", mondja Bence. Nem is minden előzmény nélküli az itt hallható két szám,  2014-ben a Terrible Lie című Norbert Kristof-dalból született egy hasonló jellegű Belle Belle-remix, amiben Bence érzett további potenciált. "Akkor is gondolkodtam rajta, hogy ezt a stílust tovább kéne vinni, mert szerintem nagyon jól egészíti ki egymást a kettőnk világa." 
A Norbert Kristof-Belle Belle fúzióból tehát egyelőre két dal született, ezek a Normafa Records gondozásában kazettán is hozzáférhetők lesznek.


Az A-oldal, a középtempós, egészen táncos Just The Way:


és a lassabb, árnyalatnyival darkosabb B-oldal, a Your House:

https://recorder.blog.hu/2016/06/03/ep-premier_norbert_kristof_bence_nagy_just_the_way
EP-premier! Norbert Kristof & Bence Nagy: Just The Way
süti beállítások módosítása