Hangmintázásból együttműködés - a DJDS kivételes esete Charlie Wilsonnal

2016.03.29. 13:45, Frontrecorder

djds.jpg

A hangminta-jogosítás általában sok nyűggel járó, hosszadalmas procedúra, ráadásul sok esetben végül nem is lesz meg a hivatalos engedély. A DJDS producerduónak viszont szerencséje volt, sőt, jóval többet kaptak, mint amit reméltek, a You Don't Have To Be Alone című kislemezükön szemplingelt veterán R&B-énekes, Charlie Wilson ugyanis felvette velük a dalt újra, kibővített szöveggel.

A DJDS két amerikai producer, Samo Sound Boy és Jerome LOL duójaként indult 2011-ben, DJ Dodger Stadium néven, az első albumuk 2014-ben jött ki, majd mivel ezzel elég szépen befutottak, nevet változtattak, még mielőtt a Los Angeles-i Dodger stadion bepereli őket. Az erőteljesen érzelmes és spirituális töltetű, egyszerre felemelő és melankolikus house-t kultiváló formáció idén január végén adta ki második nagylemezét (Stand Up And Speak), melyről a You Don't Have To Be Alone volt az első kislemezdal még tavaly. Ebben a mantraként ismétlődő címadó sor Gap Band nevű hetvenes évekbeli funk/soul zenekar egykori frontemberének, az Uncle Charlie-ként emlegetett Charlis Wilson R&B-énekesnek egy 2005-ös dalából való (ebből, 00:45-nél). A papírforma alapján rémálomnak ígérkező hangminta-jogosítási folyamat végül álomszerű fordulatot vett, az énekes ugyanis amikor meghallotta a DJDS felvételét, úgy döntött, hogy ahhoz ő tudna még hozzáadni, így bejelentkezett a duónál, és felvették a dal új változatát, amelyben az eredetileg átvett egy sor teljes új szöveggé bővült.


Wilson és a DJDS között egyébként Kanye West a kapcsolat; előbbit a rapper maga is több alkalommal hangmintázta (legutóbb a Bound 2-ban), míg utóbbi párost új albuma, a The Life Of Pablo több dalában is igénybe vette zenei ötletszállítóként - ehhez a kollaborációhoz viszont nincs köze. Íme, a You Don't Have To Be Alone eredeti hangmintás verziója:

Címkék: charlie wilson djds
https://recorder.blog.hu/2016/03/29/hangmintazasbol_egyuttmukodes_a_djds_kiveteles_esete_charlie_wilsonnal
Hangmintázásból együttműködés - a DJDS kivételes esete Charlie Wilsonnal
süti beállítások módosítása