EP-premier! Minimyst: Venus

2016.03.17. 10:30, rerecorder

minimyst_portre_02.jpg

A Mészáros István dalszerző-énekes köré épülő Minimyst a Manoyával közös Birdhouse klipje, a 2014-es Loyal című debüt-EP és az annak anyagát új dalokkal albummá kiegészítő 2015-ös Hard Water után jelentkezik új EP-vel, a nyolcvanas évek elektronikus zenei világát izgalmas és intelligens, mai köntösbe öltöztető, eddigi talán legjobb dalait összefogó Venus perfekt szintis downpopanyag!

venus_album_1500.jpgAz időközben élő zenekarrá (Szabó Bálint - gitár, Benedek Tamás - dob, Benedetti Péter - basszusgitár, Vanyuscsák Bernadett - vokál) nőtt Minimyst tavaly év végére már sikerrel körbekoncertezte a népszerű budapesti helyszíneket, játszott az MR2 Akusztikon és a Balcony TV-ben is. A továbbra is a Launching Gagarin Records-nál megjelent, háromszámos, korábbi daloknál organikusabb, még kidolgozottabb Venus EP-ről a formáció alapító-vezetője, Mészáros István mesélt a Recordernek: „A Venus EP egyfajta férfiúi rácsodálkozás a nőiségre, mint olyasvalamire, ami hatalmasabb nálunk és egyúttal örök ismeretlenségbe burkolózik. A főhős az áldozat szerepében tetszeleg és a szerelemről mesél, amely – ahogy az lenni szokott – ezért vagy azért beteljesületlen marad. A The Uncatchable című dal görög mitológiai utalásokat tartalmaz, a Surprise pedig egy nagyon keserves matrózdal, már bánom is, hogy nem raktunk bele hajónyikorgást. A koncepciónk az volt, hogy az ének és a tartalmas dalszövegek könnyed zenei ágyon lebegjenek, hogy így megmaradjon a popos, de ránk jellemző mély tónus. Míg a korábbi dalaink még távolabb vannak a színpadi hangzásunktól, a Venus már vegyesebb, elektronikus-élő formában szólal meg, jelezve a szándékot, hogy a jövőben szeretnénk minél analógabb felvételeket készíteni.”


Az EP-t a Minimyst április 30-án mutatja be Budapesten, a Toldi Klubban.


és akkor a Venus című remek EP, amely a slágeres címadó számmal kezdődik (iTunes-on is megvásárolható és Spotify-on is hallgatható): 


az EP dalai külön is Venus


The Uncatchable


Surprise


az MR2 Akusztik-koncert itt hallható

Minimyst Facebook-oldal 

https://recorder.blog.hu/2016/03/17/ep-premier_minimyst_venus
EP-premier! Minimyst: Venus
süti beállítások módosítása