EP-premier! Minimyst: Loyal

2014.09.09. 19:16, rerecorder

Recorder istvan_cimlap_plusz.jpg

Minimyst már bemutatkozott a Recorderen egy stílusos videóval (ami egy Manoyával közös dalhoz készült), most pedig itt a Loyal című debütáló EP is, hat változatos, popos, de egyedi hangulatú szerzemény, amelyek női duettekre épülnek.

Recorder istvan_cimlap_plusz 2.jpgAmit írtuk a Birdhouse című dal klippremierjében, az most megvalósul: "az énekes-dalszerző-producer Minimyst szeptemberben mutatkozik be egy hatszámos, angol nyelvű EP-vel, amelyen változatos tempójú és hangulatú dalok szerepelnek majd és amelyeknek a legjellemzőbb közös gyűjtőstílusa a downtempóra rímelő downpop." A beharangozó dal időközben rádiós sláger lett, és most itt van mellé másik öt popos megközelítésű, de változatos hangszerelésű felvétel.

Minimyst összefoglalta a Recordernek, hogyan készült az EP, és mit jelent a számára: "Sok évi zenei kísérletezgetés után, mellyel az akusztikustól a rockig mindenféle stílust érintettem, eljutottam arra a pontra, hogy készítenék egy olyan anyagot, ami igazán engem tükröz, ami képviseli mindazt, amit el szeretnék mondani zenében. Soha nem gondoltam volna, hogy ez egy pop anyagban fog testet ölteni, bár mindenképpen befogadóbb zenét szerettem volna készíteni. A fentiek okán, ezért van egy kis retrospektív jellege, ez részben szándékos volt, például a dalszövegekben rengeteg az olyan "irodalmi" és személyekre vonatkozó utalás, amik és akik fontosak voltak számomra az elmúlt években. Másrészt a felgyülemlett zenei élmények ilyen formában születtek újjá, ami azért is különös, mert a kezdetekben egy dallamos, de melankolikusabb, gyéren hangszerelt" living room" zenét kezdtem el készíteni, hát ez lett belőle... Így lezártam egy hobbi zenélős, de fontos időszakot, de ezzel el is indítottam egy új projektet. 

Minimyst EP Cover Photo.jpgÖrültem, hogy hűséges tudtam maradni az elképzeléseimhez és tudtam egyedül, tudatosan  lépni. Erre utal egyébként az EP címe is: LOYAL.  A legfontosabb kérdés az volt, hogy meg tudok-e mozgatni új embereket már az alkotás kezdeti lépéseitől. Így találkoztam három olyan énekesnővel – Hodosi Enikő (Manoya), Vanyuscsák Bernadett és Musica Moralia, akikkel, bár nagyon különböző stílusokat képviselnek, de izgalmas dologgá vált egy közös projektbe önteni a hozott vonásaikat. S mellettük ki kell emelnem – a teljesség igénye nélkül – Gulyás Gábor és Cs. Szabó Zoltán (Csészi) nevét, akik átérezve azt, segítettek a hangszerelésben és a stúdió munkákban. Mindezek az emberek ezen projekt kapcsán léptek be az életembe és emiatt is nagyon izgalmas volt a munka. Úgy érzem, végül mindenki megtalálta a saját hangját a dalokban. A jövőben is szeretném ezt a vonalat folytatni, amit "downpop"-nak neveztem el, készülnek az új dalok és formálódik egy zenekar, hogy mindezt élőben is meg tudjuk mutatni."

A lemez anyagát élőben is szeretné majd bemutatni Minimyst, jelenleg formálódik a koncertképes felállás, és megszólalás.

és akkor íme, a Loyal című EP teljes egészében: 


JÖN A 25. RECORDER MAGAZIN! JÖN AZ AUSTRA! REC025 LAUNCH PARTY SZEPTEMBER 11-ÉN.

Címkék: premier minimyst
https://recorder.blog.hu/2014/09/09/ep-premier_minimyst_loyal
EP-premier! Minimyst: Loyal
süti beállítások módosítása