Magyarradar – Camp Koala

2016.03.09. 13:59, rerecorder

camp_k_ny.jpg

A 2014-ben létrejött Camp Koala – legalábbis színpadon – trió nemrégiben mutatta be nálunk a Force-driven Development című dalukra készült lemezfelvezető klipet, azóta pedig megjelent a Why Art? című album is, úgyhogy a lemezzel együtt részletesebben is bemutatjuk a zajos, posztpunkos, feminista zenekart, amely egy csütörtöki, március 10-i nagy turnéindító koncert után az Umreti Fittel vesz részt egy európai turnén.

Megalakulás éve: 2014 ősz.

ck_800x533_1.jpgTagok: Neményi Lilla (basszusgitár, ének), Rádi Gábor (gitár), Tarcsi András (dobok), Török Virág (láthatatlan ember, fotók, videók, rajzoló, spirituális útmutató).

Stílus: Posztpunk, emo, indiepunk, noise rock.

Hatások: Polvo, Meat Puppets, Navio Forge, Please Inform The Captian This Is A Hijack, Cat Power (nagyon korai), Bikini Kill, Hüsker Dü, DC hardcore és revolution summer zenekarok.

Kiadók: Normafa Records, Kids Like Us Records.

Történet: Rádi Gábor 2005 óta punkzenekarozik, ahol zenekarról zenekarra próbál megtanulni zenélni, illetve – számára – új zenei megoldásokat találni, legyen az dalszerkezet, ritmus, dallamok,  hangzás, bármi. Több projektje mellett 2010 óta próbált különböző feminista zenekarokat összehozni, ám ezek maximum mindig egy-két koncertet és egy lemezt vagy demót éltek csak meg, míg végül megismerkedett Neményi Lillával, aki a Girls Say Yes zenekarral ment akkor. Nem sokkal később már meg is alakították fejben a Camp Koalát, de folyamatos tagsági gondok miatt nem tudták elkezdeni a bandát, míg végül 2014 szeptemberében megkérték Tarcsi Andrást, aki régebben a Mayberian Sanskülotts zenekarban dobolt, hogy legyen ő a dobos. Ezt követően sorozatos próbák, 2014 novemberében demo felvétel, 2015 januárjában demo kiadás és folyamatos koncertezés egész évben, augusztusban egy közös európai turné a Pepi Rösslerrel és a turnéra egy közös kazetta megjelentetése, több videóklip elkészítése, majd 2016 márciusában a Why Art? lemez kiadása, amelyről egy számnak a videója itt a Recorderen debütált.

camp_k_lp.jpgMegjelenések: Demo (2015 január, Normafa Records), split /w Pepi Rössler (2015 augusztus, Kids Like Us Records), Why Art? (2016 március, Normafa Records). Plusz videók: Don’t (2015 január), Warm (2015 szeptember), Force-driven Development (2016 március), és fanzine-ek: 2014 november – Camp Koala Lyrics Fanzine, 2015 június – Hüvelygomba #1 – Riot Grrl edition, 2016 március – Hüvelygomba #2.

Küldetés: A feminizmus és a zajzene kiterjesztése a popra.

Jövőkép: Folyamatos turnézás, új lemezek, új klipek, új fanzine-ek, új élmények.

Mellékprojektek:  Gábor és Lilla egy „M.O.BP.” kódnevű projektnévre hallgató zenekart visz Török Virág és Nagy Kalliopé Mária (Pepi Rössler) kiegészülésével. Rádi továbbá a „FU KETŐ” kódnevű projektet viszi Balog Richárd (Fuseism), Ferenczi Zsolt (Fuseism) és Vér András társaságában. Lilla egy további titkos lány szuperprojekten ügyködik.

Szexepil: A szexepil egy nagyon rossz választás zenekarnévnek. Talán rosszabb, mint a Camp Koala.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Ez mondjuk a punkban egyáltalán nem nagy eredmény, sőt alapkövetelmény, de mi akkor is büszkék vagyunk rá, hogy minden kreatív termék, ami belőlünk jön ki, az szinte teljesen házon belül, DIY módra van megoldva: a megjelenés, a videók, a felvétel (kivéve a Why Art?, melynek a sávjait nem magunk,  hanem az Echo Hangstúdióban vettük fel), a koncert/turné szervezések, minden belőlünk jön és mindent mi irányítunk. Ez a teljes kreatív kontrol nagyon sokat jelent a számunkra.


március 10-én az Aurórában lép fel a Camp Koala, az esten színpadon lesz még Cz.k. Sebő, Berriloom, Piss Crystals és Sad Acid dj-szett, Facebook-eseményoldal


a Why Art? című remek nagylemez: 


és a Don’t klipje: 


valamint a Warm videója: 


a Camp Koala
Facebook-oldala

nyitófotó: Bernáth Tamás
zenekari kép: Csank László

https://recorder.blog.hu/2016/03/09/magyarradar_camp_koala
Magyarradar – Camp Koala
süti beállítások módosítása