Dalpremier! Cz.K. Sebő: Away

2016.03.08. 18:00, Frontrecorder

czksebolive.jpg

Még nincs fél éve, hogy itt a Recorderen bemutattuk Cz. K. Sebő első EP-jét, a Normafa Records kis családjához tartozó ifjú dalszerző-gitáros most egy újabb - érzelmileg és hangszerelésben egyaránt - lecsupaszított dallal örvendezteti meg a folkos/dreampopos zenei hangulatok szerelmeseit  - az Away ráadásul áldásosan pihentető hatású. 

czksebo.jpgEz a dal nagyjából ugyanakkor született, mint Sebő tavaly októberi EP-jének anyaga, de egészen más körülmények között, és a fiatal dalnok úgy érezte, nem illett volna a debütálására, ezért döntött úgy, hogy önállóan, magában adja ki. "Az Away számomra a teljes a megnyugvást jelenti. Teljesen elkülönül a többi dalomtól, még ha külső füllel hasonlónak is tűnhet. Arra emlékszem, hogy a sötét szobámban gitározgattam, csak úgy céltalanul, azután teljesen elkalandoztam és már nem játszottam semmilyen konkrét dalt, de ha az embernek az ölében van egy gitár, mindenképpen pengetni fogja. Én is pengettem, és ebben az elmélázott állapotban csengtek fel először az Away hangjai, amik nagyon jól estek akkor, dúdolgattam rá, majd később ezeket felidéztem" - meséli a dal születéséről. "A szövegét elolvasva az embernek két dolog juthat eszébe: a halál és a legmélyebb megnyugvás, egy mélyen relaxált, hipnotikus tudatállapot. Számomra a másodikat jelenti. Csak később vettem észre, hogy basszus, ez olyan, mintha a halálról írtam volna. Szerintem nagyon érdekes, hogy milyen közel áll ilyen szinten tárgyalva a kettő egymáshoz, de végül is egyfajta halál ez az elmerülés. Halál az éberség és a külvilág számára. De nem akarok ennyire elszállni, a lényeg, hogy ez a dal megnyugvás, elmerülés, eltávolodás; ezeket jelenti számomra és szinte mindig elérem ezeket, ha eléneklem az Away-t. Abban bízom, hogy más is hasonló élményeket él át, ha meghallgatja és odafigyel rá!"

Íme tehát Cz. K. Sebő távolból, szinte félálomból szóló, távolba, szinte félálomba vivő dala, az Away:


A dalszerző-gitáros legközelebb március 10-én az Aurórában ad koncertet, több príma zenekarral együtt, Facebook-esemény.



fotók + videó: Rádi 

https://recorder.blog.hu/2016/03/08/dalpremier_cz_k_sebo_away
Dalpremier! Cz.K. Sebő: Away
süti beállítások módosítása