Dalba foglalt fiktív eredettörténet a Pet Shop Boys-tól

2016.02.17. 11:40, subrecorder

pet-shop-boys-super-2016-the-pop-kids-inner-sanctum.jpg

Április elsején jelenik meg a Pet Shop Boys tizenharmadik lemeze, a Super, amelyről egyelőre a szerencsétlen szám ellenére csak jó dolgokat hallhattunk. Az első rendes single, a The Pop Kids például egy szuperhősfilmekből ismerős fiktív eredettörténet a duó alakulásáról!

Neil Tennant és Chris Lowe a mostani Super című anyag nagy részét ugyan 2014-ben és 2015-ben írta, de a döntően instrumentális Inner Sanctum után most egy olyan dalt osztottak meg az albumról, amely még 2011-ben született, egy Take Thattal közös turné idején. Megvan az, amikor az ember egy szuperhősös filmet néz és az első, minimum 45 perc arról szól, hogy az illető hogyan szerzi meg és tanulja meg használni a szupererejét? Na, a Pet Shop Boys most a The Pop Kidsszel megírt egy hasonló eredettörténetet, ami egyben a kilencvenes évek eleji London bulihangulatát is nosztalgikus lüktetésben tálalja.

A PSB-re jellemző eufóriába hamar belecsapó housepop-szerzeményben Tennant részben önéletrajzi elemeket is beleszőve, a sztorit a kilencvenes évekbe helyezve elmeséli, hogyan költöztek Londonba a fiatalok, hogyan jártak történelem (ez Tennantra nézve igaz), illetve biológia szakra az egyetemen, milyen volt, mikor először mentek el bulizni szerda este és azt hitték, hogy üresek lesznek a klubok és hogyan rántotta őket magába a város éjszakai élete. Jó látni, hogy harminc év együttlét után is milyen erős fázisban van a zenekar, reméljük, az egész Super ilyen szuper lesz!


PET SHOP BOYS LEMEZRŐL-LEMEZRE.


A Pet Shop Boys új dala, a The Pop Kids:

Címkék: pet shop boys
https://recorder.blog.hu/2016/02/17/dalba_foglalta_sajat_eredettortenetet_a_pet_shop_boys
Dalba foglalt fiktív eredettörténet a Pet Shop Boys-tól
süti beállítások módosítása