Pet Shop Boys - Discography (1986-2012)

2013.07.21. 18:24, rerecorder

psb_2.jpg
A héten jelent meg a Pet Shop Boys tizenkettedik stúdiólemeze és pozitívabb visszajelzéseket kapott, mint bármi, amit a duó az elmúlt húsz évben csinált. A Vocal című rave-idézetekkel felvezetett Electric album kritikája előtt nézzük az idáig vezető utat - a hét elején tíz pontban foglaltuk össze, hogy miért a PSB a világ legjobb duója, most jöjjön röviden nagylemezeik értékelése.

Please (1986)

Pet-Shop-Boys-Please.jpgLenyűgöző debütálás, a szintipop egyik csúcsalkotása, slágeres és intelligens mainstream pop, amilyenből a nyolcvanas években nem volt éppen túlkínálat.

Kulcsdal: West End Girls

Titkos favorit: I Want A Lover

9/10

Actually (1987)

psb act.jpgHit music! A PSB "imperial" periódusának gyöngyszeme, slágerparádé, elegáns és hibátlan album. It's A Sin, Rent, Shopping, King’s Cross, plusz egy duett Dusty Springfielddel.

Kulcsdal: It's A Sin

Titkos favorit: It Couldn't Happen Here

10/10

Introspective (1988)

Introspective_cover_s200.jpgTennant és Lowe első bátor húzása, hat hosszú 12"-es mixet tartalmazó poplemez, Trevor Horn epikus nagyzenekari hangszerelései, apránként beszivárgó house-hatások.

Kulcsdal: Domino Dancing

Titkos favorit: I'm Not Scared

9/10

Behaviour (1990)

pet_shop_boys-behaviour_a.jpgA második bátor húzás: túlsúlyban a középtempó és a deep house, előtérben a melankólia, visszaszorul az irónia, a Being Boringtól a Jealousyig garantáltan megszakad a szíved.

Kulcsdal: Being Boring

Titkos favorit: My October Symphony

10/10

Very (1993)

Pet-Shop-Boys-Very.jpgSorban az ötödik PSB-remekmű. Slágerlistákra szánt eurodance-lemez, amin az önmagukat újraértelmező, szürreális kosztümökbe bújt Tennant és Lowe popironikus idézőjelbe helyezik teljes addigi ténykedésüket.

Kulcsdal: I Wouldn't Normally Do This Kind Of Thing

Titkos favorit: The Theatre

9/10

Bilingual (1996)

200px-Pet_Shop_Boys_-_Bilingual.jpgA leszállóág kezdete, ami eredetileg a britpopra adott ellenreakcióként "latin" albumnak indult, de a koncepciót nem sikerült következetesen végigvinni, így a végeredmény némileg egyenetlen és hullámzó színvonalú.

Kulcsdal: Se a vida é (That's The Way Life Is)

Titkos favorit: It Always Comes As A Surprise

7/10

Nightlife (1999)

psb nigh.jpgIhlettelen stadionhouse, kevés jól sikerült és számos felejthető dallal. A mélypont.

Kulcsdal: I Don't Know What You Want But I Can't Give It Anymore

Titkos favorit:

Happiness Is An Option

5/10

Release (2002)

release.jpgVáratlan fordulat, kvázi szoftrock-lemez, sok gitárral, Johnny Marr közreműködésével, nagyrészt lassú dalokkal. A hullámvölgyből kivezető út kezdete.

Kulcsdal: Home And Dry

Titkos favorit: Love Is A Catastrophe

7/10


Fundamental (2006)

fundamental.jpgVisszatérés a szintikhez és Trevor Hornhoz, végre ismét emlékezetes slágerekkel, szokatlanul politikus szövegekkel.

Kulcsdal: Minimal

Titkos favorit: I Made My Excuses And Left

8/10


Yes (2009)

psb ye.jpgAz új évezred Veryje akarna lenni, de helyenként sajnos ellaposodik, a PSB-Xenomania párosításból ennél többet is ki lehetett volna hozni.

Kulcsdal: Love etc.

Titkos favorit: The Way It Used To Be

6/10


Elysium (2012)

Klasszikus poplemez, dalok az öregedésről, az elhalványulásról, a rajongók rosszul 220px-psb_elysium.jpgfogadták, az utókor talán többre értékeli majd.

Kulcsdal: Leaving

Titkos favorit: Requiem In Denim And Leopardskin

8/10


Deimanik László

https://recorder.blog.hu/2013/07/21/pet_shop_boys_discography
Pet Shop Boys - Discography (1986-2012)
süti beállítások módosítása