David Bowie összeesett a színpadon! - Heti hírmix (1973. február 15.)

2016.02.15. 01:30, subrecorder

bowie-david-046-c-moa-1973-jpg.jpg

Tegnap történt: David Bowie a Radio City Music Hallban rendezett koncertjén összeesett, a fellépés után zenésztársainak kellett őt felsegítenie. Úgy tűnik, Ziggy Stardust az utolsó energiáit is felhasználja monstre turnéján. Heti hírrovatunk következik.

gty_david_bowie_ziggy_1972_yellow_thg_120605_wblog.jpgTavaly nyáron jelent meg a The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars, mely végre elhozta azt, amelyet mindannyian évek óta vártunk: David Bowie igazi rocksztár lett, ahogyan az őt már jó pár éve megillette. Az album nem csak az Egyesült Királyságban, hanem az USA-ban is hatalmas siker, olyannyira, hogy hatására még Ziggy, elnézést, Bowie előző lemeze, a Hunky Dory is visszakerült az eladási listák első felébe. Az őrült munkatempó azonban úgy tűnik, nyomot hagyott az előadón, ez tegnap vált egyértelművé, amikor is Ziggy a New York-i Radio City Music Hallban tartott fellépése után szó szerint lábra sem tudott állni, barátainak kellett a pihenőrészlegre segíteniük (a kép balra a koncert előtt készült). Ennek ellenére állítólag a zenevilág jelenleg legegyedibb sztárja a turnén is írja következő lemezének anyagát, reméljük, ezt minél hamarabb hallhatjuk majd. De azért vigyázz magadra David és továbbra is maradj távol a drogoktól! Arról egyelőre nincs információ, hogy Bowie mai, második Radio City Music Hall-beli koncertje elmaradna.


A HETVENES ÉVEK A CLASSIC ROCK ARANYKORA IS EGYBEN - ÍME A MŰFAJ NAGYJAI.

Ma este nagyon izgalmasnak ígérkező műsor kerül adásba a tévében - az HBO nevű csatornára kell hangolni a készülékeket, vagy ide kapcsolni - először foglalkozik egy tévés filmsorozat a zeneipar működésével, a Bakelit című széria első része nyolc órakor kerül képernyőre. Izgatottan várjuk, hogy a lemezipari háttérfigurák között feltűnnek-e majd az újságíró-karakterek is a filmben.

Már csak két hetet kell várni a Pink Floyd nyolcadik lemezére, amely a misztikus The Dark Side Of The Moon címet viseli! David Gilmour és Roger Waters zenekarának két évvel ezelőtti anyaga, a Meddle egy igazi progresszív klasszikus lett, amelyet viszont tavaly egy gyengébb album követett (Obscured By Clouds). A pletykák szerint igen nagyszabású új lemez összes szövegét Waters jegyzi, reménykedjünk benne, hogy nem lesz nagy bukás. Persze az is kérdés, hogy lehetséges-e a Meddle sikerét megismételni?

Alig egy hete jelent meg az Iggy & The Stooges néven újra összeállt Stooges harmadik albuma, a Raw Power. Miután az Elektra két lemez után dobta a zenekart és az némi szünet után újraalakult, a Columbia kiadóhoz szerződött le, a friss album viszont már most a régi rajongók kereszttüzébe került, ugyanis szerintük Iggy Pop barátja, David Bowie bénán keverte a kiadványt, amely így majdnem hallgathatatlan lett. A legtöbbeknek azonban nincs baja az album nyers hangzásával, viszont kéne már egy név ennek az új, agresszív zenei stílusnak...


Rövidhírek, egy-egy mondatban
:

- Végleges a döntés a fellebbezés után: nem kapta meg a Japánba szóló vízumot Mick Jagger 1969-es drogügyei miatt, így a The Rolling Stones nem tud fellépni a felkelő nap országában.

121110-rollingstones-21-rect-1352663899.jpg


- Szintén Stones: megvan a január 18-i, Los Angeles-i segélykoncert végső kasszája: sikerült mintegy 350 ezer dollár adományt összegyűjteniük a tavaly decemberben, Nicaraguában történt földrengés áldozatainak - tudtuk mi mindig, hogy Keith Richards mérges tekintete érző szívet takar!

- Január 14-én negyven országban közvetítették szateliten keresztül élő televíziós adásban Elvis Presley koncertjét, az Aloha From Hawaii-t, a poptörténet eddigi legnagyobb és legdrágább műhold-közvetítése két és fél millió dollárba került, de cserében nagyon sokan szórakoztak a tévéképernyők előtt: megvan a becsült nézőszám, tessék megkapaszkodni, mintegy egymilliárd kétszázmillióan követték élőben az eseményt (az USA-ban viszont még mindig nem került adásba)!

- Letartóztatták Phil Lesh-t a Grateful Dead basszusgitárosát Marin Countyban található otthonában, drogbirtoklásért. Hiába, valaki számára sosem ér véget a hippikorszak!


DROG, POP, SZTORI - DROGOZOM, HOGY OLYAN ZENÉT CSINÁLJAK, AMIRE DROGOZHATTOK.


Tavalyi felvételen a legfrissebb Bowie-album nagy slágere:


a teljes Raw Power:

https://recorder.blog.hu/2016/02/15/david_bowie_osszeesett_a_szinpadon_heti_hirmix_1973_februar
David Bowie összeesett a színpadon! - Heti hírmix (1973. február 15.)
süti beállítások módosítása