Itt a Cseh Tamás Program – Tehetségkutató Pakson

2015.12.17. 17:22, rerecorder

paks1.jpg

A helyi Pagony zenekar nyerte a paksi XVIII. Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivált november 28-án a Csengey Dénes Kulturális Központban. A győztes együttest a szakmai zsűri 15 zenekar közül választotta ki. A tehetségkutató megrendezését a Cseh Tamás Program is támogatta.

Az idei Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztiválra 42 zenekar jelentkezett, akik közül 15-en mérhették össze tudásukat a döntőben. A szakmai zsűri, illetve az ifjúsági zsűri is a paksi Pagony zenekart ítélte a legjobbnak. A második a budapesti Quart8, a harmadik helyezett pedig a tatai Skannibals együttes lett. A díjazottak vidéki klubokba szóló fellépési lehetőséget, illetve rádiós reklámkampányt is nyerhettek. A fesztiválon megválasztották a legjobb énekest (Portik Lívia, The Blast), gitárost (Németh Bendegúz, Németh Bendegúz Trió), basszusgitárost (Gelencsér Gábor, Aurevoire), dobost (Nagyfi Marci, Németh Bendegúz Trió), sőt, díjat kapott a legkülönlegesebb hangszeren játszó muzsikus (Szabó Zsolt, viola de gambán játszik) és a legfrappánsabb szövegekkel rendelkező zenekar (Skannibals) is. A Fesztivál meglepetésvendége a Maszkura és a Tücsökraj volt.

A Cseh Tamás Program a 2015/2016-os évadban minden megyében egy tehetségkutató megvalósításában működik közre, amelyek sorában az első a paksi rendezvény volt.

A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/12/17/itt_a_cseh_tamas_program_tehetsegkutato_pakson
Itt a Cseh Tamás Program – Tehetségkutató Pakson
süti beállítások módosítása