Magyarradar – The nobody elses

2015.12.07. 17:55, rerecorder

nobody_2.jpg

Jöttek, láttak, győztek – mondhatnánk az erdélyi The nobody elses trióról a nemrég lezajlott Kikeltető alternatív tehetségkutató kapcsán, mert ugyan valóban megnyerték a múlt pénteki döntőt, de bizonyos okok miatt nem jutottak át a határon, így személyesen csak az elődöntőre jöttek, de ez már mit sem számít. Ami számít – túl azon, hogy a Kikeltető egy nagyszerű fórum minden résztvevő számára önmaguk megmutatásához – az az, hogy Erdélyből egyre több figyelemreméltó fiatal garázs-indie-neopszich zenekar jelentkezik be, a már általunk is bemutatott székelyudvarhelyi Face Today és 1st Attempt után a csíkszeredai The nobody elses is nagyon ígéretes formáció egy egészen friss EP-vel!

Megalakulás éve: 2013.

Honnan: Csíkszereda, Románia.

nobody_1_n.jpgTagok: Fodor Dávid (basszusgitár, ének), Makai Edina (dob), Marschal Roland (gitár, szinti).

Stílus: pszichedelikus surf-punk.

Hatások: Ty Segall, Pink Floyd, Mac DeMarco, The Black Lips, La Luz. Dávid számára magyar viszonylatban egy fontos hatást jelent a korai Kispál és a Borz zenéje.

Kiadók:  -

Történet: A The nobody elses a kezdetekben kéttagú formáció volt, ahol Dávid és Roli kísérleteztek. Ebben az időszakban leginkább hosszú gitárszólók és elektronikus alapok tették ki a zenék nagy részét. 2013 telén bővült ki a zenekar Edinával, és azóta is ebben a felállásban zenélünk. Ehhez a felálláshoz egy kis anekdota is társul. Egyszer egy barátunk megkérdezte Rolandot: „Roland a te gitárod mit csinál?” Mire Roland: „Az enyém szól.” És akkor így folytattuk:” Ha Roland szól, akkor Edina dob, Dávid pedig bassz.” Két éve létezik a zenekar, de igazából egy éve kezdtünk koncertezni. Eddig leginkább itthon, Erdélyben voltak koncertjeink, és a legelső külföldi az most volt a Kikeltetőn, Pesten, a Gödörben. Itthon nagyjából minden városban van legalább egy-két olyan hely, ahol felléphetnek a zenekarok és itthon is rendeznek zenei tehetségkutató versenyeket. Nyáron több fesztivál is van, ahol szintén lehetőség adódhat a zenélésre. A Kikeltetőről Facebookon értesültünk, mert követtük a blogot és gondoltuk, belevágunk. Aztán mindhárman nagyon meglepődtünk mikor utolsó héten kiderült, hogy bekerültünk a tizenkét legjobb zenekar közé. Az elődöntős koncertünk volt tehát az első, mi pedig nagyon jól éreztük magunkat, és nem túlzunk, azzal a kijelentéssel, hogy talán az volt az eddigi legizgalmasabb koncertünk. A döntőre szavazással sikerült bekerülnünk, aztán a határtól 5 km-re lefulladt az utunk, mert sajnos az egyikünk pénztárcája eltűnt egy nagyváradi taxiban. Az iratok nélkül pedig egyszerűen nem tudtunk átmenni a határon. Na még akkor lepődtünk meg nagyon, amikor kiderült, hogy megnyertük a versenyt.

nobody_3n.jpgMegjelenések: Lisa EP (2015 dec. 1.)         

Küldetés:  A jövőben szeretnénk aktívan részt venni a pesti zenei életben, ezt úgy, hogy kb. két év múlva már mindhárman Budapesten szeretnénk továbbtanulni és egyetem mellett dolgozni a zenéken. Pestre legszívesebben azért költöztetnénk el a zenei bázisunkat, mert ott egy helyre tömörülnek a lehetőségek, és nagyobb az érdeklődés az underground zene iránt. Szeretnénk jövő év elején kiadni az első albumot, aminek a kontextusa már nagyjából megvan és pár számot is sikerült már felvennünk, de erről egyelőre többet nem árulhatunk el. Szeretnénk még a közeljövőben egy komolyabb videoklipet is.

Jövőkép: Kaliforniai tengerparton szeretnénk lakni szecessziós villákban.

Mellékprojektek: Dávid és Roli külön szólóban is csinálnak zenét – Dávidé itt, Rolié itt hallható.

Szexepil: Roland, a szólógitárosunk.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Első hely a KERET blog által szervezett idei Kikeltetőn.


The nobody elses-Facebook


a Lisa című hatszámos, szörfösen induló, aztán hol ábrándos, hol elszállós pszichrockba átváltó EP: 


élőben a zenekar: 

https://recorder.blog.hu/2015/12/07/magyarradar_the_nobody_elses
Magyarradar – The nobody elses
süti beállítások módosítása