Magyarradar és ep-premier: 1st Attempt

2015.07.21. 11:00, rerecorder

1st_a_0302035_294915817335835_5689139907366944081_n.jpg

A székelyudvarhelyi gyökerű (de Kolozsváron működő) Face Today után ismét bemutathatunk egy ígéretes garázs/neopsychedelikus zenekart Erdélyből, a 1st Attempt ráadásul szintén Székelyudvarhelyről származik. A 2013-ban alakult öttagú együttesnekSztojka Bori énekes a frontembere, a Through These Eyes című ötszámos remek ep pedig a tavalyi Blackout ep után a második kiadványuk. Magyarradar és premier!

Megalakulás éve: 2013.

Tagok: Sztojka Borbála – ének, Kövecsi Norbert – szólógitár, Lázár Tamás – ritmusgitár, Jason T. Howson – basszusgitár, Jánosi Szabolcs-Csaba – dob.

Stílus: garage, pszichedelikus rock.

Hatások: Nirvana, Middlemist Red, The Black Angels, Triggerfinger, Foo Figthers, The Doors, Queens Of The Stone Age, Face Today.

Kiadók:  Nincs kiadónk, a kislemezt önállóan, önerőből hoztuk létre.

Történet: 2013 februárján alapítottuk a zenekart Lázival és összeszedtük Borit és Szabit. Közben volt egy szerepcsere ének és gitár terén, majd a végleges felállást a szólógitárosunkkal értük el (Norbi), aki 2013 őszén csatlakozott hozzánk.

1st_a_2_743602_267116343449116_38886729_n.jpg


Megjelenések
: Idáig két kislemeznyi anyagot készítettünk, az első a négyszámos Blackout volt, a zenekar első próbálkozásai voltak a dalírással, a második pedig a most megjelent ötszámos Through These Eyes, ami már jóval komolyabb hangvételű és mélyebb hangzást képvisel, hallatszik rajta zenekar fejlődése, mint zenészek és személyek egyaránt.

Küldetés: Legnagyobb célunk, hogy a magyarországi underground rock’n’rollmozgalom része legyünk.

Jövőkép: Kitörni nyugat felé, elsősorban Magyarországra, hogy aktív fellépői legyünk a magyarországi, és helyi fesztiváloknak, emellett még több zenét írni és kiadni egy teljes hosszúságú lemezt. 

Mellékprojektek: A zenekarnak nincsenek jelenlegi mellékprojektjei, régebb Borinak és Norbinak volt másik zenekara, de azok mostanra vagy megszűntek vagy ők nem zenélnek már ezekben.

Szexepil: Azt majd mások megmondják! ;)

Legnagyobb eredmény, elismerés: A zenekar legnagyobb eredménye a Székelyföldi Peronmusic tehetségkutató első helyezése, nagyobb fellépéseink a Tatai Vízzenevirág fesztiválon és itthon a környező városokban.


1st_a_bbb9diy8qjiqx-4i_chl6spwlifroqi0gbacku5qlfw.jpgA kvintett friss kiadványa nagy előrelépés a tavalyi ep-hez képest, a friss dalokról Jason T Howson mesélt a Recordernek: "a dalokat a saját próbatermünkbe vettük fel Szász Mihálykó Attila segítségével. Az EP-n összesen 5 dal található, ezek főképp a garage rock stílus elemeit képviselik, de vannak psychedelikusabb dalok is például az egyik zenekarkedvenc, az Under The Skin is ilyen, egy sötétebb, depresszívebb hangulatot hoz mint szövegileg és dallamilag (ehhez majd videóklip is készül). Egy másik ilyen stílusú dal a Modern Soldiers, amelynek érdekes sztorija van, mert a stúdiózás előtti héten íródott, amikor a dobosunknak még komoly ínhüvelygyulladás volt, s mégis az egyik legjobb dalunknak tekintjük. A másik három dal: a Planetary címűt az egyik tökösebbre sikerült számunknak tartjuk, amire koncerten a metálhallgatók is szívesen pogóznak, a Cold Summer a mi rock’n'roll-számunk, ez a legpörgősebb, ének szempontjából is. A nyitódal pedig a Once, ami egy olyan úgymond Fekete Bárány az albumon, mivel ez a legvidámabb és stílusilag a legeltérőbb dal - már a többihez képest."


és akkor a minden szempontból (megszólalás, dalok, hangzás) figyelemreméltó Through These Eyes ep, amely egy hétig csak a Deezer prestreamjén hallgatható: 


a zenekar legközelebb a Face Today-jel közösen lép fel Tusványoson július 24-én, aki arra jár ki ne hagyja, Facebook-eseményoldal


az előző ep címadó dala:


a 1st Attempt Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2015/07/21/magyarradar_es_ep-premier_1st_attempt
Magyarradar és ep-premier: 1st Attempt
süti beállítások módosítása