Magyarradar – Papaver Cousins

2015.11.26. 17:30, rerecorder

papaver-2340014-final.jpg

Egy gönci és egy ceglédi dalszerző-gitáros Budapesten meghallgat egy lemezt és zenekart alapít – röviden ez a nyár végén már egy bemutatkozó kislemezzel jelentkezett Papaver Cousins története. Hosszabban az egyikük, Szendrey-Nagy Olivér meséli el.

Megalakulás éve: 2014.

Tagok: Nagy Barnabás (ének, gitár), Szendrey-Nagy Olivér (ének, gitár).

Stílus: Folk/blues.

Hatások: Bob Dylan, Jack White, The Milk Carton Kids, Tom Waits.

Kiadó:  Lone Waltz Records.

papaver_cover_final-2780032_1.jpgTörténet: Régóta ismerjük egymást, nekem ceglédi évfolyamtársaim voltak a gimnáziumban és sokszor kötöttem ki Cegléden, ahol bemutattak minket egymásnak, aztán amikor egyszer kaptam a nagyszüleimtől egy lemezt karácsonyra, amiről tudtam, hogy Barni is nagyon szereti, áthívtam az albérletembe, hogy meghallgassuk. Így indultunk el, 2014. január 19-én Tom Waits Closing Time című albumát hallgatva, egy kimondatlan megegyezés mentén. Miután rólam kiderült, hogy dalszövegeket írok, Barniról pedig már lehetett tudni akkor is, hogy jó zenész, a két dolgot összepasszítottuk. Eleinte úgy írtunk dalokat, hogy elküldtem neki egy szöveget, amire ő Ceglédről egy felvett demóval válaszolt. Aztán felköltözött ő is Budapestre, és elkezdtünk rendszeresen próbálni, komolyabban foglalkozni a dalszerzéssel. Az első megjelenésünket másfél éves dalszerzői munka előzte meg. Ezután kerestük meg Danit, Andrást és Duke-ot (a Lone Waltz Records alapítóit – a szerk.), akik nagyon nyitottan és segítőkészen álltak hozzánk, könnyen megtaláltuk a közös hangot. A single felvételei után kiadóként is mögénk álltak, a megjelenés óta pedig dolgozunk a nagylemezünk dalain.

Megjelenések: No God Can Cage My Love, kislemez, 2015. augusztus.

Küldetés: Minél több jó dalt írni, kihasználva azt a mennyiségű és minőségű ingert, ami ma minket itt ér.

Jövőkép: Álmaink nyilván vannak, de a következő lépés egy videoklip és egy olyan nagylemez, amit szívesen meghallgatunk majd mi is.

Mellékprojektek: Barni énekel a Budapest Voices-ban és önálló esteket is tart. Olivérnek nincs ilyen.

Szexepil: Kínos lenne felhozni valamit, amiről később kiderülhet, hogy egyáltalán nem működik.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Az, hogy a kiadónál minket alkalmasnak tartottak a közös munkára és láttuk rajtuk, hogy ez a munka nem csak nekünk öröm. Illetve az, hogy már az első koncertünkön volt, aki tudta a megjelent dalok szövegeit.


a zenekar, ma, november 26-án este Pécsen ad koncertet Zanzinger társaságában, a Nappaliban, Facebook-eseményoldal

a remek debüt kislemez (ami a zenekar Bandcamp-oldalán meg is vásárolható): 

 


Papaver Cousins-Facebook
Lone Waltz Records-Facebook

https://recorder.blog.hu/2015/11/26/magyarradar_papaver_cousins
Magyarradar – Papaver Cousins
süti beállítások módosítása