Klippremier! Micky Dey: The Downturn Soil (Live Waltz)

2015.11.24. 13:00, subrecorder

dey.jpg

Új videósorozatot indít a Duke BluebeardZanzinger és Upor András nevével fémjelzett Lone Waltz Records kiadó. A Live Waltz valahol a Kodály Method és a Balcony TV között helyezkedik el, intim élő felvételeken keresztül bemutatva a kiadó körül megforduló művészeket. Elsőként a brit Micky Dey-t.

Micky Dey a legfiatalabb brit énekes-dalszerző generáció ígéretes tehetsége. A Goldsmiths egyetemen - Upor András csoporttársaként - végezte a zenei tanulmányait, profi gitáros, énekes, dobos és billentyűs is, jelenleg szólókarrierje mellett a bécsi székhelyű James Choice & the Bad Decisions a legfontosabb projektje. Első budapesti fellépése november 3-án volt, természetesen a Lone Waltz szervezésében, akkor mutatta be a magyar közönségnek tavalyi Roam című EP-jét és idei demóját, melyen a The Downturn Soil című szám is helyet kapott, ezt játssza el a Live Waltz sorozat első videójában is.

Micsoda Dániel, vagyis Zanzinger, a Lone Waltz kiadó egyik vezetője így írt a Live Waltz-ról és Dey-ről: "Egy olyan élő videoklip-sorozatot indítunk most el, ami egyrészt intimebb és jelen idejűbb modorban tudja megmutatni a kiadónknál, illetve a kiadónk körül megforduló előadókat, másrészt pedig autonóm zenei és vizuális élményeket is kínálni képes. Az első epizódban Micky Dey mutatja be új, The Downturn Soil című dalát. Micky november 3-án lépett fel Upor András előtt a Kuplungban, a koncert előtt néhány órával azonban eljátszotta ezt a dalt a Király utcának is egy erkélyről. A továbbiakban is célunk, hogy a szervezésünkben külföldről idelátogató szerzők, zenekarok a Live Waltz-ok szereplői is lehessenek, de biztosan fel fognak bukkanni a sorozatban új magyar formációk is, akik sok esetben még ismeretlenek szélesebb közönség számára. A videók nyelve és képi világa minden esetben az előadó, illetve a dal természetére reflektál. A fellépők minden esetben olyan formációk lesznek, akiket valamiért érdekesnek, értékesnek és aktuálisnak érzünk, viszont nem minden esetben van lehetőségünk együtt dolgozni velük a kiadványaikon."


A Live Waltz videósorozat első része, benne Micky Dey és a The Downturn Soil:

https://recorder.blog.hu/2015/11/24/klippremier_micky_dey_the_downturn_soil_live_waltz_session
Klippremier! Micky Dey: The Downturn Soil (Live Waltz)
süti beállítások módosítása