Hellóka, Adele beköszönt egy új dallal

2015.10.24. 10:25, subrecorder

adel.jpg

Nyár végén írtunk róla, hogy jól értesült források novemberre pletykálják Adele harmadik nagylemezét, a 25-t. Nos, most végre kiderült: igazuk volt, november 20-án fog megjelenni az album, az első dal pedig már hallható is róla. Lionel Richie mémgyárosok felkészülhetnek!

Elképzelni sem merjük/tudjuk, hogy mekkora példányszámban fog fogyni Adele friss lemeze, hiszen az előző 21 legutóbb 23 és 24 hétig volt a lemezeladási lista élén az Egyesült Királyságban és az USA-ban, a mai napig összesen körülbelül 30 milliót adtak el belőle. Annyi szinte biztos, hogy még a késő novemberi megjelenéssel is könnyedén a legjobban fogyó album lesz idén, elég csak azt nézni, hogy az első kiadott dal, a Hello klipjét a YouTube-ra való feltöltése első 20 órájában pont ennyi millióan nézték meg.

Igen, a dal címe egyszerűen csak Hello (magas labda a Lionel Richie párhuzam, be is indult az internetes népművészet), stílusra pedig pont ugyan az a magányos zongorával induló, folyamatosan kiteljesedő epikus soul-pop, ami a 21-en annyi embert megfogott. A dal szépiafilteres klipjét Xavier Dolan rendezte, Adele szomorúan teát főz és telefonál benne. Hogy a Hello-t pontosan kivel írta, azt nem tudni, azt viszont már korábban is elárulta az énekesnő, hogy kik a lemez társszerzői, valamilyen szinten hozzájárult a 25-höz: Danger Mouse, Max Martin, Ryan Tedder, Tobias Jesso Jr. (!) és Damon Albarn (!!) is. Összesen 11 szerzeményt kapunk majd az albumon, lejjebb meg is mutatjuk a listát. Egy interjúban egyébként Adele megjegyezte, hogy az elmúlt négy évben nem csak ezen az anyagon dolgozott. "Írtam egy teljes lemezt arról is, hogy milyen érzés friss anyukának lenni, de végül kidobtam, mert elég unalmas volt."


Adele első új dala a 2012-es Skyfall óta, a Hello:


a 25 számlistája:

01 “Hello”
02 “Send My Love (To Your New Lover)”
03 “I Miss You”
04 “When We Were Young”
05 “Remedy”
06 “Water Under The Bridge”
07 “River Lea”
08 “Love In The Dark”
09 “Million Years Ago”
10 “All I Ask”
11 “Sweetest Devotion”

Címkék: adele
https://recorder.blog.hu/2015/10/24/helloka_adele_bekoszont_egy_uj_dallal
Hellóka, Adele beköszönt egy új dallal
süti beállítások módosítása