Dalpremier! neo: Darklighter

2015.10.14. 19:00, rerecorder

neo1.jpg

Az ezredforduló egyik hazai sikerzenekaraként ismertté vált elektropopos neo sűrű tempóban végigdolgozta a 2000-es éveket, ám legutóbbi, 2011-es The Picture című nagylemeze óta csak arról kimásolt maxikat adott ki, majd addigi leghosszabb alkotói szünete után átállt a szórványos dal- és klipmegjelentetések útjára: először 2014-ben jött ki az All The LOVE, majd idén, az év első felében az Alonely. Most viszont megújult energiákkal kezdenek neki megváltozott, duó felállásban az őszi koncertszezonnak és mindezt legfrissebb szerzeményük, a Darklighter tükrözi is.

A 2011-es The Picture albumhoz a felvezető Serial Killer után még három másik, remixekkel teli maxit (Hiii Train, Change, We're All Heroes) adott ki a zenekar, majd addigi leghosszabb szünete után tavaly óta a fent is említett két friss dallal jelentkezett. Aztán a nyáron még egy fokozatot váltott a neo, és elkezdett új dalokon dolgozni új energiákkal és nem mellesleg új felállásban is, hiszen ezentúl Milkovics Mátyás alapító-zenekarvezető és Hodosi Enikő énekes duójaként működnek tovább. Ahogyan az elmúlt években a stúdióban is duóként dolgozott már a zenekar, így a szerzőpáros élőben is ezt az új felállást viszi színpadra - a kettős modernebb, live actesebb bulikat ígér, mind hangzásban, mind látványban. Mindezt hamarosan élőben is láthatjuk, hiszen a neo legközelebb a dán Rangeklods (interjúnk velük itt) előtt lép fel az Akváriumban október 24-én, ahol élőben is bemutatja friss, először itt és most nálunk hallható dalát, a Darklightert.

A szerzeményről Milkovics Mátyás ezt mondta a Recordernek: "az új neo-dal egy misztikus törzsi szertartás rítusának hangulatát vegyíti a ránk jellemző egyedi electropopos világgal. Témáját tekintve a dalban a "Darklighter" a tisztán látáshoz gyújt fényt a sötétségben, hogy utat mutasson." Hodosi Enikő is mesélt a számról: "számomra arról szól a dal, hogy semmire sem megyünk, ha nem bízunk a sors kezében és saját belső iránytűnkben. A kettőt érdemes időről időre összehangolni, önvizsgálatot tartani, és csak azt továbbvinni magunkkal, ami kiállta az idők próbáját és értéket képvisel számunkra."


MILKOVICS MÁTYÁS PROFÜL ROVATUNKBAN KRITIZÁLTA A CHEMICAL BROTHERS FRISS ALBUMÁT.

A nyár folyamán új dalain dolgozó zenekar körüli hír még, hogy Ranbo13 című 1999-es bigbeates slágerük videója az 1. Magyar Klipszemlén elnyerte a Legjobb 2010 előtti klip-kategóriában az első helyet, ennek kapcsán várható egy Ranbo13 remix, aztán videójáték-, és animációsfilm-zenék után egy Dancsó-Videómánia szignálon dolgozik a formáció, valamint körvonalazódik egy újabb filmzenés megbízás is.


az október 24-i koncert Facebook-eseményoldala


és akkor a friss dal, a Darklighter


nyitókép: 
Miklóska Zoltánsecret-areas.com

https://recorder.blog.hu/2015/10/14/dalpremier_neo_darklighter
Dalpremier! neo: Darklighter
süti beállítások módosítása