Itt a Cseh Tamás Program – Soul Surge

2015.08.15. 11:13, rerecorder

soul_surge_1.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának 42 nyertese közül augusztusban 16-ot mutat be a CSTP a Recorderen, íme az abc-rendben a tizenegyedik, a Soul Surge.

A hazai koncertélet egyik őrült, pörgős és különleges induló együttese. A Pannonia Allstars Ska Orchestra állandó előzenekara. Az idei ÉTER Plusz győztese. A Soul Surge, vagyis „lélekroham” esetében igaz, hogy a név kötelez: a banda felel napjaink sok élőzenei bulijának számos katartikus pillanatáért.

Egy rapper és egy dobos találkozik egy jam-esten. Nem, ez nem egy vicc kezdete, hanem a Soul Surge megalakulásáé, amire 2012-ben került sor. Hogy Herbyt, a dél-afrikai származású rapper-énekest még egy autóbaleset sem tántorítja el a próbára járástól, az elszántságra, a tehetségkutató-győzelmekre vagy a Sweet Love című nóta jó zenei ízlésre enged következtetni. Mindhárom szükséges a befutáshoz. Az alapítás évében megnyerték a Könyvtár hangja tehetségkutatót, 2013-ban pedig elkészült Stay down című három számos EP-jük. Ugyanebben az évben felléptek a Sziget Fesztiválon, 2014 telén pedig az A38-on, amit élőben közvetített az M2. Újabb bulik, klubkoncertek, SZIN fesztivál, majd novemberben sikeres pályázat a Cseh Tamás Programba.

Első önálló lemezükön 2015 márciusától dolgoznak. Mivel a Cseh Tamás Programon belül az előzenekari támogatás alprogramnak is részesei, más lehetőségek is megnyíltak előttük: folyamatosan turnéznak a PASO-val, itthon és Romániában is felléptek több nagyvárosban, végképp meghódítva ezzel a közönséget. „Úgy tudtuk körbeturnézni a PASO-val az országot, hogy mindenhol hatalmas közönség előtt léphettünk fel – ezt egyedül, amatőr zenekarként, a program nélkül nem valósíthattuk volna meg” – nyilatkozták a srácok a Cseh Tamás Programmal kapcsolatban.

A Soul Surge nagy elánnal vetette magát a nyári fesztiválidőszakba is: a szezonnyitó Feszt!Eger-en megnyerték az ÉTER Plusz Tehetségkutatót, játszottak a BelFeszten, júniusban a Halott Pénz előtt a Budapest Parkban, ott voltak a VOLT-on, koncerteznek az EFOTT-on és a Szigeten is, és persze készül a lemez meg a klip… Stay tuned!


A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/08/15/itt_a_cseh_tamas_program_soul_surge
Itt a Cseh Tamás Program – Soul Surge
süti beállítások módosítása