Globálradar – Bully

2015.08.01. 15:25, rerecorder

bully_1.jpg

A kilencvenes évek hangzásai a popzene húszéves ciklusai miatt ugyebár éppen most aktuálisak, de a Bullyval kapcsolatban a retrogrunge helyett sokkal adekvátabb a zajos brit indierockzenekarokat emlegetni.

Megalakulás éve: 2013.

Honnan: Nashville, USA.

Tagok: Alicia Bognanno (ének, gitár), Stewart Copeland (dob), Clayton Parker (gitár), Reece Lazarus (basszusgitár).

bully.jpgStílus: Indierock.

Kiadók: TTR, Chicken Ranch Records, StarTime Internation, Columbia/Sony.

Olyan, mint a Belly!

Történet: A zenekar története lényegében Alicia Bognanno története, legalábbis az érdekes része mindenképp. Bognanno átlagos családban nőtt fel, szeretett énekelni és mint annyi kortársa, ő is beiratkozott a közeli alternatív művészeti iskola hangmérnöktanfolyamára, ám nem úgy mint annyi kortársa, ő komolyan érdeklődni is kezdett a szakma iránt. Minnesotai szülővárosából Nashville-be költözött folytatni ezirányú tanulmányait és miközben helyi stúdióban dolgozott, helyi klubban hangmérnökösködött, a zenélés is kezdett egyre többet jelenteni annál, hogy mások zenekaraiban vendégénekelgetett. Közben persze történt egy nem jelentéktelen epizód is, hiszen gyakornokként a chicagói Electrical Audióba került néhány hónapra, ami a gyengébbek kedvéért a hangmérnökök királyának, Steve Albininek a stúdiója. Alicia direkt azért választotta ezt a helyet, hogy kitanulja az analóg technológiát, és később mindez igen jól jött saját zenekarának felvételeihez, hiszen időközben megalapította a Bullyt (dobos posztján a barátjával) és a ranglétrán szépen lépdelve idén nyárra eljutottak a bemutatkozó nagylemezig.


GLOBÁLRADAR SOK FELTÖREKVŐ TEHETSÉGGEL.

bully-feels-like.jpgAz Albininél – teljesen Alicia által – felvett Feels Like alapján a Bully a kilencvenes éveket megidéző zajos (Belly, Dinosaur Jr., Juliana Hatfield), kicsit grunge-os (Nirvana, The Breeders), kicsit riot grrrl-ös (Babes In Toyland, kiemelten a Hole), nem is kicsit brit indierockos (PJ Harvey, Lush, Salad) elemeket keveri nagyon ügyesen, úgy, hogy a hasonszőrű kortárs előadók (Speedy Ortiz, Chastity Belt, Colleen Green, Yuck, The History Of Apple Pie) közül is rögtön kiemelkedik.

Megjelenések: Bully EP (2013), Brainfreeze (2013, kazetta single), Milkman 7” (2014) és a most nyáron megjelent Feels Like című debütlemez.

Mellékprojektek: Bognannónak a hangmérnökösködés.

Szexepil: A hanyagul rekedtes énekhang.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Steve Albini stúdiójában lemezt felvenni elég, nem?

Radarjel-erősség: Ha nem is bivalyerős, de kileng: a színtér egyik vezető zenekara lehetnek.


a Feels Like című ellenállhatatlan lemez


a Trying klipje: 


a Brainfreeze videója: 


az I Remember stúdióklipje: 

https://recorder.blog.hu/2015/08/01/globalradar_bully
Globálradar – Bully
süti beállítások módosítása