Itt az Amy Winehouse életéről szóló dokumentumfilm előzetese

2015.05.21. 12:29, subrecorder

amy_winehouse.jpg

A 2011-ben 27 éves korában elhunyt Amy Winehouse már eddig is sok médiumot és alkotót ihletett meg, készültek könyvek róla, tribute albumok sztárok szereplésével, szobrot avattak nekiPete Doherty dalt írt az emlékére. Hamarosan pedig bemutatják az Amy című hivatalos dokumentumfilmet, mely végigköveti a nyomtatott Recorder magazin első számának címlapján is szereplő énekesnő életét.

MITCH WINEHOUSE, AMY APJA SOK ÉRDEKESET ÁRULT EL NEKÜNK AZ ÉNEKESNŐRŐL.

Nem volt éppen sima menet a filmet bevezető reklámkampány, a Winehouse-család ugyanis rögtön az elején elhatárolódott a produkciótól, azt állítva, hogy hazugságokkal van tele és hogy nem alkot őszinte képet sem az énekesnőről, sem a családjához való viszonyáról. A készítők természetesen ezt máshogy látták, azzal vágtak vissza, hogy 100 embert kérdeztek meg, olyanokat, akik ismerték, barátai voltak, dolgoztak vele együtt, tehát közelről volt rálátásuk az életére, rendezőnek pedig a már egyszer dokumentumfilmmel bizonyított (Senna) BAFTA-díjas Asif Kapaidát választották, akinek a neve garancia a hiteles alkotásra.

Az idei cannes-i filmfesztiválon bemutatott filmet aztán jó kritikák fogadták, tehát aggodalomra nincs ok és a most bemutatott trailer alapján is érdekesnek, még ha pátoszosnak is tűnik az Amy.

PÁTOSZBÓL NEM VOLT HIÁNY A RECORDER 2011-ES MEGEMLÉKEZŐ CIKKÉBEN SEM. ÉS EZ JÓ.

Az énekesnő gyerekkorát, karrierjének kezdetét, világhír felé vezető útját, Blake Fielder-Civillel folytatott önpusztító kapcsolatát, drogfüggőségét és a halála előzményeként megjelölt alkoholmérgezést bemutató film július 3-án érkezik a brit mozikba, magyar forgalmazóról egyelőre nincs hír Magyarországon pedig július 9-étől lesz látható.

A film első teljes előzetese alább:

Címkék: amy winehouse
https://recorder.blog.hu/2015/05/21/itt_az_amy_winehouse_eleterol_szolo_dokumentumfilm_elozetese
Itt az Amy Winehouse életéről szóló dokumentumfilm előzetese
süti beállítások módosítása