Kételyek Amy Winehouse halála körül?

2012.12.18. 17:32, recordernews

amy_2.jpg

Meg kell ismételni a vizsgálatot a tavaly 27 évesen elhunyt Amy Winehouse halála ügyében, mert kétségek merültek fel az első vizsgálatot elvégző illetékes szakképesítésével kapcsolatban.

A többszörös Grammy-díjas, de a függőségei miatt hányattatott sorsú brit souldívát testőre találta holtan tavaly nyáron, az észak-londoni Camden kerületben lévő lakásán. Az angol-walesi törvények pedig a "váratlan, illetve erőszakos halálesetek" – mint amilyen ez is volt – körülményeinek felderítésére a rendőrségi nyomozás mellett minden esetben bírósági eljárás formáját öltő, külön halottkémi vizsgálatot is előírnak.

AMY WINEHOUSE HALÁLA UTÁN MÉG FELTŰNT EGY NAS-SZAL KÖZÖS VIDEOKLIPBEN.

Ezt a vizsgálatot vezette annak idején Suzanne Greenaway, aki hivatalosan "szerencsétlenségnek" minősítette Amy Winehouse halálát, annak közvetlen okát alkoholmérgezésben jelölve meg (több mint az ötszörösét mérték a vérében annak a 80 milligrammos felső tűréshatárnak, amelyet a brit törvények az autóvezetők esetében engedélyeznek). Csakhogy a camdeni tanács időközben kiderítette, hogy Greenaway  akit férje, London belvárosának bírósági halottkémi hivatalának volt vezetője nevezett ki saját helyettesévé  nem rendelkezett az ilyen jellegű vizsgálatok elvégzéséhez megkövetelt brit jogi képesítéssel, és nem is volt bejegyezve gyakorló jogászként Nagy-Britanniában, csak szülőhazájában, Ausztráliában. Erre csak rátesz egy lapáttal, hogy időközben ő is és férje is távozott tisztségéből.

Az új eljárás januárban kezdődik, bár szakértői vélemények szerint valószínűtlen, hogy az eredetitől lényegesen eltérő vizsgálati eredmény születik.

AZT MONDTUK, HOGY MEGFORDULTUNK AMY HÁZÁNÁL IS? 

Címkék: amy winehouse
https://recorder.blog.hu/2012/12/18/ketelyek_amy_winehouse_halala_korul
Kételyek Amy Winehouse halála körül?
süti beállítások módosítása